Rehber Discord Developer Launcher ne işe yarar?

lawny

Decapat
Katılım
13 Nisan 2021
Mesajlar
527
Makaleler
3
Çözümler
1
Merhabalar,
Bildiğiniz üzere Discord uygulamasının 4 ayrı sürümü var.
- Discord
- Discord Beta (PTB)
- Discord Alpha (Canary)
- Discord Developer Edition
En az 2 tanesi olan Discord ve Discord PTB muhtemelen biliyorsunuz. Bugün Canary ve özellikle Developer inceleyeceğiz.
Nedir bu Canary Edition?

1623957639131.png


Discord'un bir özellik getireceği zaman en erken denediği Launcher'dir. Yani mesela muhtemel olarak bu ay gelecek olan banner ve about me özellikleri ilk bu uygulamada test ediliyor, gönüllü olarak indirip kullanan kişiler isteğe bağlı geri bildirim ile bugları gönderiyor. Daha sonrasında Alpha aşamasından çıkıp Beta'ya yerleşiyor özellik. Betada da aynı şekilde işliyor olaylar. Bu süreçte özellik %99 olarak buglardan arındırılıyor aynı süzgeç gibi. Daha sonrasında normal Discord'a yerleşiyor. Siz de indirip gönüllü olarak hata bildirebilirsiniz. Peki Developer Edition ne işe yarıyor?

1623957872780.png


SS'te görüldüğü gibi yaptığınız kodun her adımını oynuyor olarak gösteriyor. Bunun için herhangi bir eklenti veya application kurmak gerekmiyor.

1623957944431.png


Sizde yazılım işleri ile uğraşıyorsanız her adımını türlü görüntüler ve yazılar ile oynuyor olarak gösteriyor. Mesela düz C# yazarken C# sembolü ve C# Coding tarzı bir şey diyor.

Elimden geldiğinde anlatmaya çalıştım. Yanlışım var ise düzeltirseniz sevinirim. İyi günler :)
 
Canary kurduğunuzda BETA özelliklerini elde etmiyorsunuz. Yanlış anlaşılma olmasın. Bu özellikler rastgele dağıtılıp, kullanıcının kullandığı sürüm alakasızdır. @316332 hocamın da dediği gibi, oynuyor olayı Rich Presence olarak geçer. Rich Presence'i istediğiniz sürümde kullanabilirsiniz. Discord Developer Portal — API Docs for Bots and Developers'dan kodunu alıp, kendi bilgisayarınızda başlattığınız uygulamayla istediğiniz gibi değiştirip, geliştirebilirsiniz.
 
Hocam bu kadar da yanlış bilgi verme olamaz yani. Discord'un geliştiricileri tarafından kullanılan build o. Oynuyor kısmında bir şeyler göstermek için yapılan bir sürüm değil yani saçmalamayın.
Benim bulduğum özellik bu. Tamamen indirmeye açık bir program. Geliştiriciler niye insanlara açık bir programda çalışsın?
Canary kurduğunuzda BETA özelliklerini elde etmiyorsunuz. Yanlış anlaşılma olmasın. Bu özellikler rastgele dağıtılıp, kullanıcının kullandığı sürüm alakasızdır.
Genellikle yeni eklenen bir ayar sekmesi veya mesajlaşmayla ilgili özellikler önceden oluyor ancak Canary çok aşırı bug içeriyor. Kullanmaya değmez diye düşünüyorum. Evet oyunculara özel bir özellik gelmiyor.
 

Geri
Yukarı