Discord ekran paylaşımı yapınca USB aygıtları çalışmıyor

lysander

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Arkadaşlar herkese selamlar. Şimdi paylaşacağım problem gerçekten çok enteresan. Umuyorum birilerinin başına gelmiştir ve çözüm bulabiliriz.

ASUS ROG STRIX B550-E GAMING marka anakarta ve Palit gGmingpro 3080 ekran kartı aldım. Dün bilgisayarımdaki anakart ve ekran kartını söküp bu 2 ürünü taktım devamında bilgisayarıma format atıp gerekli uygulamaları yüklemeye başladım.

Problemim ise Discord uygulamasını açıp ekran paylaş dediğim anda bilgisayarıma takılı olan tüm USB cihazlar kafayı yiyor. Bilgisayara yeni bir USB cihaz taktığınızda çıkan aygıt algılandı sesi gelmeye başlıyor devamlı olarak. Bazen klavyem bazen Mouse'um bazen kulaklığım çalışmayı durduruyor. Ekran paylaşımı yapmayı kapattıktan sonra ve USB cihazları çıkartıp yeniden taktığımda sorun ortadan kalkıyor. Cihazları taktığım USB portları değiştirdim farklı USB portları ile denedim. Ekran paylaşımını hem uygulama olarak indirip denedim hem browser üzerinden denedim. İki durumda da problem aynı şekilde devam etti.

Anakartımın ve ekran kartımın BIOS versiyonu güncel. Chipset ve diğer tüm driverları yükledim ve güncelledim. Format atıp çözüme ulaşmayı denedim fakat problemim çözülmedi. Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Umuyorum birisi yardımcı olabilir. Herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar sorunun hiç başıma gelmedi ve başına gelen bir arkadaşımı da görmedim fakat sorunu enteresan bulduğum için yabancı kaynaklarda araştırdım. Bir kişinin daha başına gelmiş ve onda da sadece bir kişi çözüm yazmış, okuduğum kaynağa göre güçlü bir USB Hub alarak oradaki arkadaş sorunu çözmüş ama bunun harici bir çözüm maalesef bulamadım.

Merhabalar sorunun hiç başıma gelmedi ve başına gelen bir arkadaşımı da görmedim fakat sorunu enteresan bulduğum için yabancı kaynaklarda araştırdım. Bir kişinin daha başına gelmiş ve onda da sadece bir kişi çözüm yazmış, okuduğum kaynağa göre güçlü bir USB Hub alarak oradaki arkadaş sorunu çözmüş ama bunun harici bir çözüm maalesef bulamadım.
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Dış kaynaklarda bu tarz problem yaşayan insanlar ile bende karşılaştım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu forumlardaki yazıları okuduğumda sanırım sorun anakartta ve bios sürümünde. Oradaki önerilerden usb 2.0'da bulunan cihazları çıkartıp sadece usb 3.0'ı kullandığımda sorunumun çözüldüğünü gördüm. Şimdi benim merak ettiğim Asus bu problemi bios update ile çözebilir mi yoksa ben anakartımı iade edip başka bir ürün mü satın almalıyım ?

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Dış kaynaklarda bu tarz problem yaşayan insanlar ile bende karşılaştım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu forumlardaki yazıları okuduğumda sanırım sorun anakartta ve bios sürümünde. Oradaki önerilerden usb 2.0'da bulunan cihazları çıkartıp sadece usb 3.0'ı kullandığımda sorunumun çözüldüğünü gördüm. Şimdi benim merak ettiğim Asus bu problemi bios update ile çözebilir mi yoksa ben anakartımı iade edip başka bir ürün mü satın almalıyım ?

Sorunuzun cevabı Asus teknik servisinde gibi duruyor 😂😂

Gigabyte B550 Aorus Pro
MSI Mag B550 Tomahawk

Anakartlarındada bazı arkadaşlar aynı sorunu yaşadı, B550 serilerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bildirmek gerekli...

Az önce teamviewer ile bağlandık yine aynı sorun oldu ahahah

Technopat Haberler

Geri
Yukarı