Discord FPS düşürüyor

Her zaman Yönetici olarak çalıştır ve birde bunu dene;
Untitled.png

Yazılan çözümler bir işe yaramadıysa, internet üzerinden baktığım kadarıyla iyi bir işlemci ve RAM'e sahip olan kullanıcılarda da aralıklarla sizin sorununuz görülmüş. Kendileri Discord'a bir «ticket» yollamışlar; ama görebildiğim kadarıyla sorunun çözülüp-çözülmediğini belirtmemişler. Sağlıklı olması açısından isterseniz siz de Discord'a bir «ticket» yollayabilirsiniz: Contact.​

Gürültü azaltma, donanım ivmesi ve Discord arayüzünü kapatın.

Alternatif olarak Ripcord kullanabilirsiniz, kaynak kullanımı olarak aralarında çok fark var.

Gürültü azaltma, donanım ivmesi ve Discord arayüzünü kapatın.

Alternatif olarak Ripcord kullanabilirsiniz, kaynak kullanımı olarak aralarında çok fark var.

Bende geçenlerde oyundayken takip ettiğim kadarıyla ciddi manada RAM kullandığını fark ettim. Aynı şekilde Dota 2 oyununu açtıktan sonra da oyunun kullandığı RAM miktarı 2 GB boyutlardan 5 GB boyutlara ulaşabiliyor. Dota 2 gibi bir oyunda oyuna giriş yaptıktan sonra arkadaşımın oyununu izlerken bile 8 GB RAM ile en düşük ayarlarda FPS 80 sabitleyerek ve 'Oyun Ekranı İşleme Kalitesi' seçeneğini %60 yaparak kısa sürede RAM kullanımının %97 seviyesine çıktığını ve bilgisayarın kitlenecek seviyede çok ciddi kastığını ve konu sahibi arkadaşın FPS düşme durumunu bizzat yaşadım.

Denemek için Discord kapatıp tekrar Dota 2 oyuna girip ardından arkadaşımın oyununu izlerken görev yöneticisinden kontrol ettiğimde RAM kullanımının %80 seviyelerine indiğini gördüm. Aslında kullanım olarak görev yöneticisinde yanlış hatırlamıyorsam 200 - 300 MB tüketimi oluyor fakat bu sanki 1.5 GB tüketiyormuş gibi % olarak etki yapıyor. Haliyle herhangi bir kasma ve donma durumu tekrarlamadı. Discord ile ilgili daha önce hiç bir ayar değişikliği yapmadım.

Şimdi bahsettiğiniz ayarlardan Görünüm > Donanım ivmesi, Arayüz > Oyun içi arayüzü, Ses ve Görüntü > Gelişmiş > Gürültü Azaltma seçeneklerini kapattım. Bunların dışında, Ses ve Görüntü > Video Kodeki bölümünde de 2 adet seçenek aktif işaretli. OpenH264 ve H.264 seçenekleri aktif görünüyor. Bunlarla ilgili bir işlem yapmaya gerek var mı? Ayrıca @akiyorm sizin de bahsettiğiniz ayarı Discord uygulamasının 6 adet sekmesini de tek tek 'Düşük' durumuna getirdim. Ayrıca bundan sonra 'Yönetici olarak çalıştır' şeklinde Discord uygulamasını açacağım. Bunların dışında sizce yapmam gereken herhangi bir ayar değişikliği var mıdır?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı