Cronus.xy
Decapat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Hangi konu ne zaman gördünüz.
Hocam internette Discord gifinden virüs bulaşırmı diye yazın. Zaten Technopat'ta açılmış 2 tane konu gelecek. İkisinden biriydi.
Evet, mümkün. Hatta zamanında görüntü dosyalarına payload yükleyip sunuculara atarak Discord'un bu dosyayı önbelleğe almasını ve Windows Defender'in uyarı vermesini sağlıyorlardı. Hatta hala sağlayabiliyorlardır büyük ihtimalle. Örnekleri forumda var.
Discord'da videoya tıklamadan Windows Defender'dan virüs uyarısı geldi
Evet dediğim gibi bir gün Discord'da takılıyordum ve bir sunucuda gezinirken bir video gördüğüm anda Windows Defender'dan uyarı geldi. Videoyu ne indirdim, ne izledim, ne de tıkladım. Sonra çok şüphelenmedim çünkü arkadaşlarım fake virüs GIF'leri atıyorlardı. Ama sonra bir anda Windows...www.technopat.net
Discord sunucusundan trojan uyarısı
Arkadaşımın çok isteği üzerine girdim girmez olaydım anında virüs uyarısı bir sorun teşkil eder mi? Discord'a çok hakim değilim bilmiyorum çok Defender hemen karantinaya aldı ama @acv siz daha iyi bilirisiniz.www.technopat.net
Ayrıca arkadaşlar giphy hariç ön izleme yok demiş ama bu bilgide bir hata var. Bu bilgideki en büyük hata da zaten Discord'un tenor kullanıyor olması.
Kullandığınız GIF dosyaları tenor, giphy gibi güvenilir yerlerse sıkıntı olasılığı neredeyse sıfır ama dış kaynaklar belli olmaz.
Yok hocam hiçbir videoya tıklamam ben. Sadece sohbet kısmındaki tenordan GIF atıyorum.