Discord güvenilir midir?

Planet96

Yoctopat
Bir Türkçe yama için buraya üye olmak istiyorum.

Lakin forumda kaç tane Discord üzerinden T.C.'mi buldular, Discord üzerinden birisi tarafından tehdit edildim vs konuları var. Ben anlamadım bu iş nasıl oluyor? Buraya üye olunca benim de mi T.C.'mi bulup aynı mesajı atacaklar üyeler hiç anlamadım?

Eğer üye olursam bütün bilgileri sahte girsem olur mu? Lakin bu sefer de mail adresinden sıkıntı olur mu? Mail adresimde ismim yazmıyor ama mailin kişisel bilgilerinde ismim mevcut.

Lakin forumda kaç tane Discord üzerinden T.C.'mi buldular, Discord üzerinden birisi tarafından tehdit edildim vs konuları var. Ben anlamadım bu iş nasıl oluyor? Buraya üye olunca benim de mi T.C.'mi bulup aynı mesajı atacaklar üyeler hiç anlamadım?

Eğer üye olursam bütün bilgileri sahte girsem olur mu? Lakin bu sefer de mail adresinden sıkıntı olur mu? Mail adresimde ismim yazmıyor ama mailin kişisel bilgilerinde ismim mevcut.
Ne alaka? İsim ve soyadınız açıkta mıydı?

Hocam bahsi edilen konu Türkiye'deki bir Discord topluluğun (detayına girmeyeceğim) sahte kredi kartları ile harcama yapmaları, zamanında sızdırılmış devlet verilerini kullanarak insanları tehdit etmesinden ibaret. Yani konu derin fakat bu oluşumlar apayrı Discord sunucularıdır. Bunlara girmediğiniz, Discord'a adınız soy adınızı bağlamadığınız sürece bir problem yaratmayacaktır.
Örneğin ben bu olaylar yaşandıktan sonra Discord'uma bağlı Spotify gibi platformların bağlantısını kestim.

Discord çok farklı bir platform hocam bahsettiğiniz şey Discord ile ilgili değildir kullanıcıları ile ilgili. Açılan konular bir kullanıcının diğer kullanıcı ile tartışması sonucu yaşadığı problemler dolayısı ile açılmıştır. Discord hesabı oluşturmanızda bir sakınca yok düzgün sunucularda ve iyi bir arkadaş ortamı edinmeye bakın.

Ad soyadınız bulunarak bazı veritabanından ad soyadınız sorgulanarak aile bilgileriniz falan çıkarılıyor.

Hiçbir Bilginizi kimseyle paylaşmayın kimseyle arkadaş olmazsanız atılan hiçbir linke tıklamazsanız bir sıkıntı olacağını sanmam.

Tuhaf sunuculara girmeden, düzgün bir arkadaş ortamı ile gayet güvenli durabilirsiniz.

Discord'a düzgün insana denk gelmek pek mümkün değil kimseye güvenmemek gerekiyor.

Arkadaşlar çok hızlı konuya giriş yaptınız Discord'u Deep web gibi göstermeyin bu illegal olaylar kullanıcılar tarafından yapılıyor, Discord'u kullanım amacınız oyun içi sohbet vb içinse sıkıntı etmeyin fakat böyle kullanıcılara denk gelmeniz olası ihtimal ad soyad yaşadığınız şehir vb gibi kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.

Saçma sapan yerlere girmezseniz sorun yok.

Evet, güvenlidir eğer arkadaşlarınızı ekleyip oyunlar veya sohbet etcekseniz hiçbir şey olmaz ama başka başka sunuculara girip bilmediğin şeyleri yaparsan ortaya çıkabilir T.C., ad, soyad Discord nickinizi gerçek değil de nickname kullanın ben 4 yıldır kullanıyorum arkadaşlarımla sohbet ediyorum oyunlar oynuyorum hiçbir şey olmadı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı