Discord hesabımdan virüslü link atılmış

zifrxdia

Megapat
Yer
Charming, San Joaquin County, California
Daha fazla  
Meslek
Legal Owner of Teller&Morrow Automotive
Herkese selamlar. Arka planda çalışan Discord hesabımdan insanlara ''BRO. FREE DISCORD NİTRO *link*'' şeklinde bir mesaj atılmış. Gelen mesajım var mı diye uygulamayı açtığımda fark ettim bunu. Herkes yazmış, birkaç sunucuya vs atmış. Ancak e-postamda hiçbir şüpheli giriş yok. Şifremi değiştirip iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktive ettim; DM'den atılan mesajları sildim, kontrol edebileceğim sunucuları kontrol ettim. Bunun dışında yapabileceğim bir şey var mı? Ayrıca hiçbir şekilde şüpheli giriş yoktu ama ayarlardan cihazlar kısmını kontrol ettiğimde hesabım Kanada'dan konum veren bir cihazda (sanırım ''şu an kullandığınız cihaz'' şeklinde gösterdiği bir cihazda) oturum açılmış şekilde gösteriyordu, bu nasıl olabiliyor?

Bir virüs discord hesabınızın tokenini ele geçirerek bulunduğu sunuculara ve arkadaşlarınıza API üzerinden scam linki göndermiş olabilir. Şifrenizi bilmesine gerek yok illaki.

Herkese selamlar. Arka planda çalışan Discord hesabımdan insanlara ''BRO. FREE DISCORD NİTRO *link*'' şeklinde bir mesaj atılmış. Gelen mesajım var mı diye uygulamayı açtığımda fark ettim bunu. Herkes yazmış, birkaç sunucuya vs atmış. Ancak e-postamda hiçbir şüpheli giriş yok. Şifremi değiştirip iki faktörlü kimlik doğrulamayı aktive ettim; DM'den atılan mesajları sildim, kontrol edebileceğim sunucuları kontrol ettim. Bunun dışında yapabileceğim bir şey var mı? Ayrıca hiçbir şekilde şüpheli giriş yoktu ama ayarlardan cihazlar kısmını kontrol ettiğimde hesabım Kanada'dan konum veren bir cihazda (sanırım ''şu an kullandığınız cihaz'' şeklinde gösterdiği bir cihazda) oturum açılmış şekilde gösteriyordu, bu nasıl olabiliyor?
Hocam benim de başıma gelmişti, bunlar haricinde yapacağınız çokta bir şey yok. Zaten hesabınıza başka bir şey yapmıyorlar genelde.

Tıkladığınız linkten vs. olmuş olabilir güvenlik amaçlı sisteme tam tarama yaptıktan sonra şifrelerinizi değiştirmenizi öneririm.

Discord ayarlar yetkili uygulamalar kaldırın ve Discord şifrenizi değiştirin. Kaspersky ile taramanı tavsiye ederim.

Malwarebytes ile taradığımda hiçbir şey çıkmadı.

Bir virüs Discord hesabınızın tokenini ele geçirerek bulunduğu sunuculara ve arkadaşlarınıza API üzerinden scam linki göndermiş olabilir. Şifrenizi bilmesine gerek yok illaki.
Şifremi değiştirdiğim için token'im de değişiyormuş sanırım, düzeleceğini umuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı