Discord izleniyor mu?

Emniyet istediği taktirde nerelere girdiğinizi, neleri aradığınızı vs. her şeyi teslim edebilirler. VPN falan kullanmakta boşuna. Sadece bulması biraz uğraştırır.

VPN sadece IP adresimizi gizler. Ve Discord üzerinden birçok suç işleniyor. Ama hiçbiri bulunmuyor. Yani biri dava açarsa mahkeme yoluyla belki alabilir ama Discord hesabımızı silersek bulamayacaklarını söylemişti bir Discord yetklisi sadece bu kafama takıldığı için konu açtım. Yoksa bir suç işlemedim. :D

Discord'siz mesajı silince kendi datasından siliyor mu bilmiyorum, fakat bizim kullandığımız botlar yardımıyla herkesin Log'ları Discord dışı bir bot tarafından kaydediliyor, eğer bir sunucuya falan üyeyseniz muhtemelen büyük sunucular kendi üçüncü parti log sistemlerini kullanıyorlardır. Discord'unkini bilmiyorum dediğim gibi.

Discord hesabını silersek anonim olduğumuz söyleniyor Discord yetkilisi tarafından. Kafama takıldığı için konu açma gereği duydum.

VPN sadece IP adresimizi gizler. Ve Discord üzerinden birçok suç işleniyor. Ama hiçbiri bulunmuyor. Yani biri dava açarsa mahkeme yoluyla belki alabilir ama Discord hesabımızı silersek bulamayacaklarını söylemişti bir Discord yetklisi sadece bu kafama takıldığı için konu açtım. Yoksa bir suç işlemedim. :D

Discord hesabını silersek anonim olduğumuz söyleniyor Discord yetkilisi tarafından. Kafama takıldığı için konu açma gereği duydum.
Dedigim gibi bizim tuttuğumuz log'larda hesabı silseniz dahi anonim değilsiniz, çünkü mesajı attığınız tarihteki herkese açık Discord bilgilerinizi kaydediyoruz, zaten yasadışı bir durum yok orijinal Discord botu aracılığıyla yapıyoruz ve neredeyse bütün büyük sunucularda da log sistemi vardır. Zaten Discord'un eline geçmedikten sonra kişilerin elinde olması pek bir şey ifade etmez.

Dedigim gibi bizim tuttuğumuz Log'larda hesabı silseniz dahi anonim değilsiniz, çünkü mesajı attığınız tarihteki herkese açık Discord bilgilerinizi kaydediyoruz, zaten yasa dışı bir durum yok orijinal Discord botu aracılığıyla yapıyoruz ve neredeyse bütün büyük sunucularda da log sistemi vardır. Zaten Discord'un eline geçmedikten sonra kişilerin elinde olması pek bir şey ifade etmez.

Hocam sizin kullandığınız botlar derken sunucunuzdan mı bahsediyorsunuz? Size niye Discord bilgilerimiz gidiyor? Anlamadım.

"Mesajlarınızı silebilir veya düzenleyebilirsiniz" diye bir şey yazıyor. Yani mesajımızı silersek Chatlogdan'da siliniyor mu? Bana saçma geldi. Geçenlerde bir Discord yetkilisi ile konuşmuştum eğer Discord hesabımızı silersek onlarda tüm bilgilerimizi siliyormuş. IP adresimiz ve diğer bilgilerimiz.

Büyük firmaların hiçbiri verileri yeterince hızlı silmiyor. 6 ay, 1 yıl veya daha uzun sürebiliyor. Ya da sildik ayağına tutmaya devam ediyorlar. IP adreslerini silmezler, olası bir talep karşısında mağdur durumda kalırlar. IP adresiniz zaten herkes tarafından bilinen bir şey bu kadar kafaya takmaya gerek yok, aynı havuzda büyük ihtimal bu hafta aynı IP'yi kullanan 5. kişi falansınız.

Discord'siz mesajı silince kendi datasından siliyor mu bilmiyorum, fakat bizim kullandığımız botlar yardımıyla herkesin Log'ları Discord dışı bir bot tarafından kaydediliyor, eğer bir sunucuya falan üyeyseniz muhtemelen büyük sunucular kendi üçüncü parti log sistemlerini kullanıyorlardır. Discord'unkini bilmiyorum dediğim gibi.

Çok güzel söylemiş, bizde sunucuda log tutuyoruz. Mesaj atılıp düzenlendiği an loglara kalıcı düşüyor. Biz silmedikçe duruyorlar ki zaten sunucuya giren kullanıcıların bunu okuyup kabul etmeleri gerekiyor.

VPN sizi anca ISS'den falan kısa süreliğine saklar. Tabii kullandığınız VPN gerçekten güvenilir ise...
Discord hesabı silmekte aynı. Büyük ihtimal bilinmeyen bir süre daha veriler sunucularda tutuluyordur, büyük teknoloji firmalarına güvenmeyin. Facebook ve Google bile birkaç yıl silmiyor. Depolama cihazları gerçekten çok ucuzladı, sıkıştırma yöntemleri falan derken çoğu şeyi silmeye gerek bile kalmıyor. Veri 21. yy en değerli şeyine dönüştü.

Büyük firmaların hiçbiri verileri yeterince hızlı silmiyor. 6 ay, 1 yıl veya daha uzun sürebiliyor. Ya da sildik ayağına tutmaya devam ediyorlar. IP adreslerini silmezler, olası bir talep karşısında mağdur durumda kalırlar. IP adresiniz zaten herkes tarafından bilinen bir şey bu kadar kafaya takmaya gerek yok, aynı havuzda büyük ihtimal bu hafta aynı IP'yi kullanan 5. kişi falansınız.

Çok güzel söylemiş, bizde sunucuda log tutuyoruz. Mesaj atılıp düzenlendiği an loglara kalıcı düşüyor. Biz silmedikçe duruyorlar ki zaten sunucuya giren kullanıcıların bunu okuyup kabul etmeleri gerekiyor.

VPN sizi anca ISS'den falan kısa süreliğine saklar. Tabii kullandığınız VPN gerçekten güvenilir ise...
Discord hesabı silmekte aynı. Büyük ihtimal bilinmeyen bir süre daha veriler sunucularda tutuluyordur, büyük teknoloji firmalarına güvenmeyin. Facebook ve Google bile birkaç yıl silmiyor. Depolama cihazları gerçekten çok ucuzladı, sıkıştırma yöntemleri falan derken çoğu şeyi silmeye gerek bile kalmıyor. Veri 21. yy en değerli şeyine dönüştü.

Belli bir süre sonra siliniyor olabilir hesabımızı sildikten sonra. Tabii dediğiniz gibi belli bir süre tutabilirler eğer bir şikayet gelmezse siliyorlardır bence.

Belli bir süre sonra siliniyor olabilir hesabımızı sildikten sonra. Tabii dediğiniz gibi belli bir süre tutabilirler eğer bir şikayet gelmezse siliyorlardır bence.

Şimdi biraz inceledim, veri saklama koşullarına bakarsak:
  • Bir içeriği sildikten sonra bu içerik diğer kullanıcılar tarafından kullanılamaz (ancak önbelleğe yüklenen verilerin temizlenmesi biraz zaman alabilir). Silinen içerik Discord sistemlerinden de silinecektir, ancak aşağıda açıklandığı gibi bu veriyi saklamak için yasal bir yükümlülüğümüz varsa içeriği daha uzun süre tutabiliriz. Herkese açık gönderiler, Gizlilik Politikamızda açıklandığı gibi, Discord tarafından kullanılmak üzere 180 gün ila iki yıl arasında saklanabilir (örneğin, politikalarımızı ihlal eden içeriği proaktif olarak tespit eden modelleri eğitmemize yardımcı olmak için).
  • Yedeklemeler. Veritabanı yedeklerimiz 30-45 gün boyunca saklanır ve ardından silinir.
  • Yasal yükümlülüklerimize uygunluk. Yasal gerekliliklere uymak için belirli bilgileri daha uzun süre saklamamız gerekebilir. Örneğin, Discord üzerinden bir şey satın aldığında, bu işlemle ilgili bilgileri vergi ve muhasebe amaçları için belirli süreler boyunca saklamamız gerekir.
  • Emniyet ve güvenlik taahhütlerimizi yerine getirmek için. Güven ve güvenlik amacıyla belirli bilgileri (e-posta adresleri ve telefon numaraları dahil) silindikten sonra 180 gün boyunca saklarız. Bir kullanıcı Hizmet Şartlarımızı veya Topluluk Kurallarımızı ihlal ettiği için rapor edilmiş veya işaretlenmişse bu bilgileri iki yıla kadar saklayabiliriz. Bu bilgiler Discord'u güvende tutmamıza, dolandırıcılığı önlememize veya kötü niyetli kişilerin yeni hesaplar oluşturmasını veya politikalarımızı ihlal eden davranışlarda bulunmasını önlememize yardımcı olur.
  • Yasal talepleri uygulamak veya savunmak için. Discord ile doğrudan iletişime geçtiğinde (müşteri destek soruları ve bilgilerine erişim talepleri gibi), bir anlaşmazlık durumunda veya yasal haklarımızı kullanmak veya savunmak için ilgili bilgileri talebinin kapanmasından itibaren beş yıl boyunca saklarız.
  • Hizmetimizin devamlılığı: Hesabını silersen diğer kullanıcılarla paylaştığın içeriği saklamaya ve görüntülemeye devam ederiz, ancak bu içerik artık hesabına bağlı değildir. Bunu, diğer kullanıcıların kendileriyle paylaşılan içeriğe erişmeye devam etmelerini sağlamak için yapıyoruz. Belirli bir içeriği silmek istiyorsan lütfen bunu hesabını silmeden önce yap. Belirli içerikleri yukarıdaki "Doğrudan hizmetlerden silebileceğin bilgiler" bölümünde açıklandığı şekilde silebilir veya içerik silme konusunda yardıma ihtiyacın varsa privacy@discord.com adresine yazabilirsin.

Toplanan verilere bakalım:
Hesap Bilgileri:
  • IP Adresiniz.
  • Discord ile bağlantılı olan herhangi bir hesap. (Twitch, Twitter, Steam, vb.)
  • Discord ayırıcı numaranız.
  • Sahip olduğunuz aktif oturumların listesi; Bilgisayar, Mobil, Tarayıcı. (IP Adresi dahil.)
  • Arkadaş listeniz.
  • Engellediğiniz kişiler listesi.
  • Ödeme Bilgileri. (Nitro aboneliği varsa.)
  • Geliştirici Bilgileri. (Webhook'lar, botlar vb. için.)
Mesaj Bilgileri:
Mesajlar klasörü, Discord'da gönderdiğiniz tüm mesajları içerir. Bunlar, Doğrudan Mesajlar, Grup Doğrudan Mesajlar ve sohbet ettiğiniz Kanallar'a göre ayrı ayrı klasörlere ayrılmıştır. Her klasör için, mesajların gönderildiği Kanal Kimliği bulunmaktadır. Dahil edilen klasörlerin tam listesini içeren bir JSON dosyası da bulunmaktadır.

Buradan anlaşıldığı üzere, mesajlar E2EE (Uçtan uca şifreleme) ile korunmuyor demektir. Discord dahil olmak üzere, isteyenler veya aradan birileri bunları siz gönderirken veya gönderdikten sonra okuyabilir. Teknik olarak izlenememesi için bir engel yok.

Edit: Şuan Discord veri paketi talebinde bulundum, içindekilere bakacağım.

Discord hesabını silsende geçmişe dönük IP taraması yaparak bulabilir yine. Yeter ki seni bulmak istesinler. Webde yapılan her şey iz bırakır diye boşuna dememişler. VPN'ler tam olarak gizleme yapmaz bu arada. Sadece işleri biraz zorlaştırır.

Discord yetkilisi tabii ki öyle diyecek. Aksini derse ne olur? Discord itibarsızlaşır insanlar başka platforma geçmek durumunda kalırlar. Kullanıcıları kaybetmemek adına böyle beyaz yalanlar atılabilir.

Son düzenleme:
Discord hesabını silsende geçmişe dönük IP taraması yaparak bulabilir yine. Yeter ki seni bulmak istesinler. Webde yapılan her şey iz bırakır diye boşuna dememişler. VPN'ler tam olarak gizleme yapmaz bu arada. Sadece işleri biraz zorlaştırır.

Anonim olmuş bir hesabı bulabileceklerini sanmıyorum. 15 gün içerisinde silinen hesabın tüm kişisel verileri siliniyor diye biliyorum. Yani Discord yetklisinin dedikleri ve birkaç kaynak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı