Aslında önceden bunun gibi panelle alakalı bir soru sormuştum ama şimdi değiştiriyorum:
Discord panel sahipleri hangi bilgilerime erişebilir?
Hayır çok daha fazlası var.Panel sadece isim soy isim, doğum tarihi, doğum yeri, T.C. kimlik no. Ve e-Devlet şifre veriyor diye biliyorum. Bu bilgilerle e-Devlet'e girip ne kadar aradığına bağlı bilgi öğrenme miktarı.
E-Devlet şifreleri sızdırılmadı bu yüzden veremez, böyle bir şey de yok. Yalan bir haber.Panel sadece isim soy isim, doğum tarihi, doğum yeri, T.C. kimlik no. Ve e-Devlet şifre veriyor diye biliyorum. Bu bilgilerle e-Devlet'e girip ne kadar aradığına bağlı bilgi öğrenme miktarı.
Bildiğim kadarıyla dedim. Kesin demedim.E-Devlet şifreleri sızdırılmadı bu yüzden veremez, böyle bir şey de yok. Yalan bir haber.
Artı olarak ; bu bilgiler ile kişiyi korkutmaktan başka, devlet önünde veya herhangi bir şekilde zarara sokabilecek başka bir şey yapamadığından korkmaya gerek yok. İhbar olaylarıda artık eskisi gibi yaygın değil, devlet daha da ilgili.Discord panel diye bir şey yoktur öncelikle. Bu tarz vatandaşlık bilgileri, genelde Discord, ICQ gibi platformlarda paylaşıldığından bu tarz isimlendirmeler olabiliyor. Ana soruya gelecek olursak, şu anda bir panel sahibi, aşılarınız, T.C. kimlik numaranız, telefon numaranız, e-Okul fotoğrafınız, üniversite öğrencilik bilgileriniz, akrabalarınız ve adresiniz gibi pek çok bilgiye erişebiliyor.
Eğer ki bu tarz kişiler tarafından rahatsız ediliyorsanız, bu tarz kişileri CİMER'e veya savcılığa bildirebilirsiniz. Veyahut bir avukat aracılığıyla da sorununuzu çözebilirsiniz. En azından bir daha rahatsız edilmezsiniz böyle bir durum olduğunda.
Ayrıca şöyle bir bilgilendirme daha yapayım, bu tarz panellerle şu anda USOM aktif olarak ilgileniyor. Bir akrabam USOM çalışanı. Gördüğünüz bu tarz siteleri USOM'a ihbar ettiğinizde kısa süre içerisinde kapatılıp, sahipleri de tespit ediliyor. Aşağıdaki bağlantıdan ihbar sayfasına ulaşabilirsiniz.
Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi - USOM
www.usom.gov.tr
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.