Discord.py client komutları çalışmıyor

herhangi 1i

Centipat
Daha fazla  
Python kullanarak Discord botu yazıyorum ama client.event gibi komutlar çalışmıyor. Sadece client.event değil tüm client komutları çalışmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi hata mesajını alıyorsunuz? Ayrıca mümkünse kodu paylaşabilir misiniz? Eğer paylaşacaksanız token'i gizleyin.

Hangi hata mesajını alıyorsunuz? Ayrıca mümkünse kodu paylaşabilir misiniz? Eğer paylaşacaksanız token'i gizleyin.

sanirim client i tanimlamadim daha yeni python ogrendimde gozumden kaci veriyor ilk defa kodlama ogrendim bana arkadasim client in tanimi nerede die sordu

Evet, client'i tanımlamamışsınız.

Basit bir Discord botunu çalıştırmak için ilk önce bir client değişkeni oluşturmalı, bu değişkeni discord.extcommands.bot classından yeni bir nesneye eşitlemeli ve Discord Developer Portal'dan aldığınız token'le çalıştırmalısınız.

[CODE lang="python" title="Örnek kod"]import discord
from discord.ext import commands

intents = discord.Intents.all()
client = commands.Bot(command_prefix=commands.when_mentioned_or("[buraya istediğiniz bir prefix gelecek]"), intents=intents)

@client.event
async def on_ready():
print("Bot hazır!")

client.run("token")[/CODE]

Discord.py kütüphanesine olan destek artık kesildi ve ileride Discord API'ye gelecek olan güncellemeleri kapsamayacak (örneğin / komutları gibi). Eğer illa da discord.py kullanacaksanız yeni başladığınız için belki işinize yarar diye size birkaç tüyo verebilirim:
  • client'ı tanımladıktan sonra client ile client.run arasına eventleri yazabilirsiniz.
  • Kodunuzu kesinlikle farklı dosyalara ayırarak yazın. Tercihen her komut kategorisi ayrı bir .py dosyasında olsun. Bunu discord.py'ın Cog özelliğini kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
  • Farklı dosyalarda yazmasanız bile kesinlikle Cog'ları kullanın. Yazacağınız yalın komutlara ve eventlere göre çok daha fazla esneklik ve özellik sağlıyor.
  • Eğer vaktiniz varsa aşağıda atacağım linkleri iyice bir okuyun. Bu linklerdeki tüm sınıflara hakim olmanız, bot yazma sürecinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır.

Discord'u botu falan bir kenara birakip temel egitim alman gerekiyor.
Bu problemi bir sekilde carpa curpa halletsen bile 5 dk sonra baska bir sorunla karsilasacaksin. Boyle uygulama gelistirilmez.

hmm anladim tesekkur ederim
Discord'u botu falan bir kenara birakip temel egitim alman gerekiyor.
Bu problemi bir sekilde carpa curpa halletsen bile 5 dk sonra baska bir sorunla karsilasacaksin. Boyle uygulama gelistirilmez.
temel eğitim aldım şimdi discord.py ilgimi çekince onun üstünden gideyim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…