Discord sesli görüşmede mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Ardakin

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer NITRO 5 AN-517-41
Ryzen 7 5800H
RTX 3050ti
32GB DDR4 RAM
500GB KINGSTON OM8PDP3512B-AA1 SSD
500GB MLD M300 MLD22M300P13-500
Meslek
Öğrenci..
Kız arkadaşım Windows 10 laptopında ne zaman Discord'a girse mavi ekran hatası alıyor. Minidump dosyası incelemekten anlamadığım için dosyayı forumda anlatıldığı gibi hazırlayıp linkini buraya bırakıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

minidump dosyası:

Bilgisayarın özellikleri nedir? Ayrıca kaç yıllık bilgisayar?
Bilgisayarı iki üç yıllık diye biliyorum, ancak son zamanlarda olan bir sorunmuş 2 haftadır falan.
Intel Pentium N3540 işlemci
4GB DDR3 RAM

Bilgisayarı iki üç yıllık diye biliyorum, ancak son zamanlarda olan bir sorunmuş 2 haftadır falan.
Intel Pentium N3540 işlemci.
4 GB DDR3 RAM.

Hocam ben eminim ki bilgisayardan kaynaklı donanımsal bir sorun bu. Çünkü Discord fazla RAM yiyen bir uygulama RAM canavarı bildiğimiz. Ve işlemcisi de bayağı eski Discord'da ve Windows'ta bazı ayarlar yaparsa çökme sorununu minimuma indirebilir. Dilerseniz hepsini SS alıp anlatabilirim?

Artı -1 Eksi
Hocam ben eminim ki bilgisayardan kaynaklı donanımsal bir sorun bu. Çünkü Discord fazla RAM yiyen bir uygulama RAM canavarı bildiğimiz. Ve işlemcisi de bayağı eski Discord'da ve Windows'ta bazı ayarlar yaparsa çökme sorununu minimuma indirebilir. Dilerseniz hepsini SS alıp anlatabilirim?

Çok iyi olur hocam, ne zaman görüntülü konuşma açılsa mavi ekran veriyor, RAM ve işlemci çok yetersiz kalıyor.

Çok iyi olur hocam, ne zaman görüntülü konuşma açılsa mavi ekran veriyor, RAM ve işlemci çok yetersiz kalıyor.

Tamamdır yardımcı olacağım.

GELİŞMİŞ AYARLAR.png

Öncelikle Discord'da sol altta avatarın yanında çark var. Çarka tıklayıp ayarlara giriyoruz.
Ardından en aşağıya inip gelişmişe tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra donanım ivmesi seçeneğini kapatıyoruz ben de olduğu gibi. Asıl sorun bu bile olabilir diye düşünüyorum ama bilgisayarda 4 GB RAM var dedin onun içinde SS alıp anlatacağım.

WİNDOWS AYARLARI.png

Sonrasında gelişmiş seçeneğinin üstünde Windows ayarları var. Oraya girip işaretlediğim ilk 2 ayarı kapalı duruma almamız lazım bilgisayar açıldığında otomatik açılmasın Discord. Yani kendiniz açıcaksınız.

Windows_10_Görev_Yöneticisi.png

Son olarak Görev Yöneticisi'nden (açmak için ya görev çubuğuna sağ tıklayıp Görev Yöneticisi diyeceksiniz ya da CTRL+Shift+ESC tuşlarına basıp açacaksınız.) Başlangıç kısmına gelip; orada olan girmediği, kullanmadığı uygulamaları bilgisayar açılırken otomatik açılmasını devre dışı bırakabilir ve RAM kullanımını azaltabilir. Aklıma gelen çözüm yöntemleri bunlar umarım işinize yararlar.

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Tamamdır yardımcı olacağım.

Eki Görüntüle 1670299

Öncelikle Discord'da sol altta avatarın yanında çark var. Çarka tıklayıp ayarlara giriyoruz.
Ardından en aşağıya inip gelişmişe tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra donanım ivmesi seçeneğini kapatıyoruz ben de olduğu gibi. Asıl sorun bu bile olabilir diye düşünüyorum ama bilgisayarda 4 GB RAM var dedin onun içinde SS alıp anlatacağım.

Eki Görüntüle 1670302

Sonrasında gelişmiş seçeneğinin üstünde Windows ayarları var. Oraya girip işaretlediğim ilk 2 ayarı kapalı duruma almamız lazım bilgisayar açıldığında otomatik açılmasın Discord. Yani kendiniz açıcaksınız.

Eki Görüntüle 1670303

Son olarak Görev Yöneticisi'nden (açmak için ya görev çubuğuna sağ tıklayıp Görev Yöneticisi diyeceksiniz ya da CTRL+Shift+ESC tuşlarına basıp açacaksınız.) Başlangıç kısmına gelip; orada olan girmediği, kullanmadığı uygulamaları bilgisayar açılırken otomatik açılmasını devre dışı bırakabilir ve RAM kullanımını azaltabilir. Aklıma gelen çözüm yöntemleri bunlar umarım işinize yararlar.

Tamamdır hocam çok sağ olun bir deneyeyim ben.

Dosya incelemeden konuya yazınca açıkçası pek verimli olmuyor.
Dosyada neyin sebep olduğunu görebiliyoruz ve isabet oranı çok yüksek oluyor.

Sorun RAM bellek kaynaklı değil.
Sorun Broadcom Bluetooth sürücüsü kaynaklı oluşmuş.
Aygıtın Donanım Kimliğini verirseniz sürücüyü verebilirim.

Sanırım bir Bluetooth aygıtı bağlamak için USB Bluetooth dongle kullanıyorsunuz.
BTHUSB.sys ve bcbtums.sys dosyaları çökmüş.

Cihazınız Toshiba SATELLITE L50-B olarak görünüyor.
Doğru mudur?

Aygıtın donanım kimliğini verirseniz sürücüyü verebilirim.

Sanırım bir Bluetooth aygıtı bağlamak için USB Bluetooth dongle kullanıyorsunuz.

Cihazınız Toshiba Satellite L50-B olarak görünüyor.
Doğru mudur?

Evet Bluetooth kullanıyor ve doğru model. Donanım kimliğine bakacağım ancak PC benim yanımda değil. Sizi bekletebilirim, kusura bakmayın. Çok teşekkür ediyorum.

Aygıtın donanım kimliğini verirseniz sürücüyü verebilirim.

Cihazınız Toshiba Satellite L50-B olarak görünüyor.
Doğru mudur?

Selam, kusura bakmayın yeni bakabildim donanım kimliğine.
Ekran görüntüsü_20230216_232426.png

Umarım doğru olanı atmışımdır.
USB\VID_0930&PID_0225&REV_0112
USB\VID_0930&PID_0225

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı