Discord sesli sohbette klavye gecikmesi

egehararli

Hectopat
Katılım
10 Mayıs 2020
Mesajlar
2.116
Makaleler
1
Çözümler
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bu sorunu 1 yıldır çözebilmiş değilim. Dün de aynı şey oldu ve oyunum neredeyse zehir oldu! 4GB RAM'li ve 2GB ekran kartlı dizüstü bilgisayarımda klavye gecikmesi vardı, çok kötü oldu bu. Dün arkadaşlarımla oyun oynarken Discord'dan sesli sohbete girdim. sesli sohbette Mikrofon açık/Kapalı her türlü sesli sohbete girdikten sonra klavye gecikmesi var. Biraz baktıktan sonra şunu buldum, Discord'daki bağlantı kuruldu seviyesi toplamda 3 diş olarak gözüküyor. 1 diş olduğunda çok klavye gecikmesi oluyor, 2 dişte fazla yok. 3 dişte ise neredeyse hiç yok. ama Türkiye şartlarında 3 dişte tutmak zor :( Nasıl yapabilirim? Klavye gecikmesi çok kötü bir şey, çözüm söyler misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Discord’u sistem tepsisinden (sağ alt menü) kapat ve tüm Discord İşlemlerinin sonlandırıldığına emin ol. (Kimi zamanlarda tepsideki görevler sistem tepsisinde veya görev yöneticisinde gizli olabilir, bunları iki kere kontrol etmekte fayda var!)
  • Şu iki klasörü sil:
  1. %AppData%/Discord
  2. %LocalAppData%/Discord
Bu klasörleri bulabilmek için Başlat Tuşu + R’ye basıp enter tuşuna bas

Çalıştır penceresine %appdata% yaz ve enter tuşuna bas

runtrad.jpg

Sonrasında çalıştır penceresine %localappdata% yaz ve enter tuşuna bas:

runtrlad.jpg


Ardından iki klasörde de “Discord” klasörünü bul ve sil. Eğer işletim sistemin bu dosyaların kullanımda olduğunu ve silinemeyeceğini söylüyorsa Görev Yöneticisini aç ve Discord ile alakalı tüm oluşumları buradan ve başlangıç sekmesinden kapat.


Eğer sorunun düzelmezse aşağıdaki adımlar sana yardımcı olabilir.

Discord uygulamasının (%LocalAppData%/Discord/en son versiyon) Yönetici modunda ve Windows 7 veya 8 uyumluluk modlarında çalışmasını sağla (ikisini de dene)

Tüm Discord oluşumlarını, tarayıcı versiyonları da dahil bu adımları denemeden önce kapat.
 
Dost acı söyle; arkadaşların önerdiği şeyleri yapsan da olmadıysa ram takviyesi yap. 4gb'ın yanına bi' 4gb daha at. İki slot yoksa 4gb rami çıkar 8gb tak.
 
Dost acı söyle; arkadaşların önerdiği şeyleri yapsan da olmadıysa ram takviyesi yap. 4gb'ın yanına bi' 4gb daha at. İki slot yoksa 4gb rami çıkar 8gb tak.
Yeni pc toplayacam zaten, LAPTOP olduğu için 4 daha atamıyorum :D
 

Geri
Yukarı