Bir ara 2018 seçiminde oy kullananların verileri sızdırılmıştı. Eskiden görüştüğüm bi arkadaşın elinde de vardı onlar göstermişti bana da. Ülkede herşey herkesin elinde oyuncak olmuş malesef. Yasa düzgün işlemiyor cezalar caydırıcı değil
Sırf senin gözünü korkutmak için yapıyor Discord'a sana ulaşabileceği hesapları ekleme. Sırf bu yüzden Discord kullanmayı bıraktım. Kendilerinin havalı olduğunu falan sanıyorlar bu bilgiler zaten yıllardır ortalıkta geziyor.
Aslında burada kullanıcıları değil verilerin güvenliğinden sorumlu olanları cezalandırılması lazım herhangibi bir veri halka açılmışsa sorumlusu güvenliği sağlayamayanlarındır.
Söylediğinize katılıyorum. Ancak eklemek istiyorum, bu verilere erişim sağlamaya çalışan ya da erişen kişilerin de tespit edilip çok ciddi cezalar alması gerekiyor.
Korkacak bir şey yok. Bu fotoğrafı BTK kurumu ve Siber suçlarla mücadeleye şikayet edin ve şahsı dava edin. KVKK kanuna uymamaktan ceza alacak tazminat , Para cezası , Hapis istemi.
Toplu bir şekilde hesaplardan spamlarsanız kapanabilir veya 100-200₺'ye hesap kapatanlar var, onlara ulaşın. Ayrıca hesaba ait eski e-posta veya telefon numarasına kurtarma mesajı gelmiş mi bir bakın.