Discord üzerinden kişisel bilgileri nasıl öğrenebiliyorlar?

thenes_29

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bu ay böyle bir problem yaşadım. Discord sunucusunda biri ile kısa süreli bir tartıştık. Sonra nereli olduğumu söyledi. Buna zaten profil bağlantılarım da yazıyordu. Sonra merkezde mi oturuyorsun dedi. Ben daha cevap vermedim ve rapor edip engelledim.

Sonrasında benim DM' ler kapalı olduğu için açık adresimi ordan yollayamayıp, Discord sunucusunda bir topluluk alanında paylaştı. Açık adresime profil bağlantılarımım hiç birinde yazmıyor. Bir çok sayfalara baktım ve buraya da sormak istedim. Bu yaptığının suç olduğunu biliyorum. Çünkü kendim de adalet bölümü öğrencisiyim. Zaten sonradan tüm mesajları sildi ama ben çoktan ekran görüntüsü almıştım. Bu konuyu mahkemeye taşısam ailesine yazık olacak. Ailesi gelip afedersiniz ama yalvaracak, bunu yapan zaten 20-25 yaşların da filan. Çok örneklerini de gördüm.

Aslında sormak istediğim şu... Nasıl ulaşabiliyor bu bilgilere? Babamızın adına, açık adresimize, hatta ailenin boşanmasına kadar. Bunun önüne nasıl geçilebilir? En mantıklısı dilekçe yazmak ve dava açmak. Çocuk zaten vurdumduymazın biri, olan ailesine olacak. Bir programla mı ulaşıyorlar? Çümkü çok rahat çocuk, 1 dk hepsini buluyor.

Bu konu hakkında şimdiden teşeşkkür ederim yardımcı olan herekse teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adınızı ve soyadınızı bilmesi yeterli. Panel üzerinden yapıyorlar.

Merhaba, bu ay böyle bir problem yaşadım. Discord sunucusunda biri ile kısa süreli bir tartıştık. Sonra nereli olduğumu söyledi. Buna zaten profil bağlantılarım da yazıyordu. Sonra merkezde mi oturuyorsun dedi. Ben daha cevap vermedim ve rapor edip engelledim.

Sonrasında benim DM'ler kapalı olduğu için açık adresimi oradan yollayamayıp, Discord sunucusunda bir topluluk alanında paylaştı. Açık adresime profil bağlantılarımım hiçbirinde yazmıyor. Birçok sayfalara baktım ve buraya da sormak istedim. Bu yaptığının suç olduğunu biliyorum. Çünkü kendim de adalet bölümü öğrencisiyim. Zaten sonradan tüm mesajları sildi ama ben çoktan ekran görüntüsü almıştım. Bu konuyu mahkemeye taşısam ailesine yazık olacak. Ailesi gelip afedersiniz ama yalvaracak, bunu yapan zaten 20-25 yaşların da filan. Çok örneklerini de gördüm.

Aslında sormak istediğim şu... Nasıl ulaşabiliyor bu bilgilere? Babamızın adına, açık adresimize, hatta ailenin boşanmasına kadar. Bunun önüne nasıl geçilebilir? En mantıklısı dilekçe yazmak ve dava açmak. Çocuk zaten vurdumduymazın biri, olan ailesine olacak. Bir programla mı ulaşıyorlar? Çünkü çok rahat çocuk, 1 dk hepsini buluyor.

Bu konu hakkında şimdiden teşeşkkür ederim yardımcı olan herekse teşekkür ederim.

Sanırım panel kullanıyor davacı olabilirsiniz uğraşsın dursun sonra. Böyle insanlara acımayın.

Adınızı ve soyadınızı bilmesi yeterli. Panel üzerinden yapıyorlar.

Peki bu kadar mı? Daha ne tür bilgilerimize ulaşabiliyorla ve bir de ESET veya 360 filan bu tarz şeyleri engelleyebilir mi?

Discord hesabına bağlantı eklemezsen, gerçek ismini kullanmazsan bulamazlar.

Biz onlar için kendimizi mi sınırlayacağız. Çözüm çok saçma.

Sadece yaşadığınız şehri ve isminizi bilmeleri yeter.

Peki çözüm nedir? Kendimizi mi sınırlayacağız.

Sanırım panel kullanıyor davacı olabilirsiniz uğraşsın dursun sonra. Böyle insanlara acımayın.

Haklısınız. Zaten bu konular hakkın da pek bilgim olmadığı için sordum. Yaptıkları ve yapabilecekleri her şeyi bilsem daha iyi olurdu.

Son düzenleme:
Peki bu kadar mı? Daha ne tür bilgilerimize ulaşabiliyorla ve bir de ESET veya 360 filan bu tarz şeyleri engelleyebilir mi?

Haklısınız. Zaten bu konular hakkın da pek bilgim olmadığı için sordum. Yaptıkları ve yapabilecekleri her şeyi bilsem daha iyi olurdu.
Hayır. Türkiye'deki bütün vatandaşların bilgileri birkaç veritabanı altında. Kolayca erişebiliyor. O tarz şeyler engelleyemez.

Hiçbir şekilde engelleyemezsiniz.

Dostum onlar antivirüs onlar sadece sistemindeki virüsleri tarar bu bilgilere erişip bir şey yapamaz ( T.C. kimlik) (ad soyad) en fazla şikayet edebilirsin ama pek de bir sonuç alabileceğini sanmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı