Discord üzerinden RAT yedim

Windows'un güvenliği berbat. İnternetten indirilen rastgele bir scriptin tüm sisteme erişebiliyor olması kadar saçma bir şey yok. Windows UAC ekranı gibi ekran çıkartmalı çalıştırdığınız script Belgelerim'e erişmek istiyor, İndirilen klasörünüze erişmek istiyor vs. diye. macOS bunu yaparken Windows'un ısrarla yapmamasının mantığı nedir acaba?

En kötü Antivirüs'lerin uyarması gerekiyor onlar da trene bakar gibi bakıyor. Sırf bu paranoya yüzünden her uygulamaya ayrı kullanıcı açıp runas ile çalıştırarak kullanıyorum 😐.

Son düzenleme:
Konu üstünden biraz geçmiş ama yine de bilgi vermek istiyorum.
44caliberin JS hali gibi bu. Öncelikle RAT değil bu bir stealer. Tarayıcıda şifre tutmanın zararını bir kere daha görmüş olduk.

doenerium/index.js at doener · doener2323/doenerium bu stealer Discord Clienti'de injectliyor. Şifrenizi değiştirseniz bile Discord'u her açtığınızda yeni bilgileriniz ona yeniden ve yeniden gidecek.

Öncelikle Discord'u tamamen silin, C:\Users\%username%\AppData\Roaming\discord bu klasorude tamamen siliyorsunuz. Daha sonra şifrenizi değiştirip Discord'u tekrar yükleyebilirsiniz bu sayede orijinal discordunuza geri dönmüş olursunuz.
Şu şekil aratarak kayıtlı şifreleriniz, aslında hangi şifreleniz çalındı onu öğrenirsiniz. Bu saatten sonra çalınan şifreleri sadece değiştirebilirsiniz giden gitmiş.

Eki Görüntüle 1449410

Az çok bu işlerden anlıyorsanız GitHub - andro2157/DiscordTokenProtector: Protect your Discord token from malicious grabbers! şu tool ile bu tür şeylerin olma olasılığını bayağı düşük tutabilirsiniz. Setuplu şekilde geliyor.

İyi sosyaller.
Ben de stealer yemiştim aynen bu arkadaşa atılan gibi ssler atıldı bana da. Bahsettiğiniz doenerium stealerı mı atılmıştır bana da yoksa başka stealerlar da atıyorlar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı