Discord Update failed hatası nasıl çözülür?

Dekon

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi sürekli bir Discord Update failed hatası almaktayım. 2 farklı bilgisayarda denedim maalesef ikisi içinde çözümsüz kaldım hatta bir tanesine Windows Media Creation Tool ile USB aracılığıyla format dahi attım ancak halen bir yol bulamadım. Yaklaşık 1 haftadır bu sorunla uğraşıyorum geçici olarak iki bilgisayar üzerinden de Opera VPN ile giriş yaptığım için çok dert etmedim ancak format sonrası bile böyle bir sorun yaşayınca sizlerin bilgi ve tecrübelerinize sunma vaktimin geldiğini düşündüm.
Çözüm olarak denediğim işlemleri aşağıda yazıyorum farklı bir yol ile çözüm sağlayabilecek değerli arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.

Denenen çözümler (her adımda ve/veya işlemden sonra yeniden başlatma yapılmıştır)
1. bilgisayar özellikleri
Anakart ROG Crosshair X670E Extreme (0925 BIOS)
CPU Ryzen 9 7950X.
GPU TUF Gaming 3080 Ti.
RAM 2x16 GB DDR5 G.Skill 6200 MHz.
SSD Kingston KC3000 4TB M.2
Windows 11 Pro (24H2)
İnternet sağlayıcı Türk Telekom.

1.bilgisayar denenen çözümler.
Dns hem IPv4 hem de IPv6 değiştirildi IPv4 8.8.8.8 8.8.4.4 IPv6 ise 2001:4860:4860:8888 2001:4860:4860:8844 olarak değiştirildi.
Program ekle kaldır üzerinden kaldırıldı yüklendi çalışmadı.
Program ekle kaldır ile kaldırılıp kalan dosyalar appdata klasörünün içindeki dosyalar silindi (local ve roaming içerisindekiler) ardından yüklendi çalışmadı.
Youtube üzerindeki videolara göre C:\Users\****\AppData\Local\Discord klasöründe Update dosyasını update_repair olarak güncellenip yönetici olarak çalıştırıldı >açılmadı (update_repair, updatex, update_repair gibi isimlendirmeler yapıldı ayrı ayrı ve yönetici olarak çalıştırıldı.). Bu adım 3 kez tekrarlandı ve her seferinde bilgisayar yeniden başlatıldı ve sonucun değişmemesi üzerine program ekle/kaldır üzerinden kaldırılıp diğer aşamaya geçildi.
Revo uninstaller'ın 30 günlük deneme sürümü ile bütün kayıt girdilerine kadar silindi ve yukarıdaki Update dosyasının yeniden adlandırılması aşamasını tekrarladım.
Google Chrome üzerinden giriş yaparken biraz yavaş giriş sağlanıyor ancak sesli sohbete bağlanırken RTC bağlanıyor aşamasında kalıyordu.
Format attıktan sonra yukarıdaki adımları tekrarladım ancak sadece Google Chrome üzerinden normal ve sağlıklı bir giriş yapabilmeyi başardım.

2.bilgisayar özellikleri.
Monster Tulpar v20.6.2
CPU i7-13700H
GPU 4060 8 GB.
RAM 2x16 DDR4 3200MHz.
SSD 1TB M.2
İnternet sağlayıcı Turkcell Superonline.

2.bilgisayar denenen çözümler.
Dns IPv4 değiştirildi IPv4 8.8.8.8 8.8.4.4
Program ekle kaldır üzerinden kaldırıldı yüklendi çalışmadı.
Program ekle kaldır ile kaldırılıp kalan dosyalar appdata klasörünün içindeki dosyalar silindi (local ve roaming içerisindekiler) ardından yüklendi çalışmadı.
Youtube üzerindeki videolara göre C:\Users\****\AppData\Local\Discord klasöründe Update dosyasını update_repair olarak güncellenip yönetici olarak çalıştırıldı >açılmadı (update_repair, updatex, update_repair gibi isimlendirmeler yapıldı ayrı ayrı ve yönetici olarak çalıştırıldı.). Bu adım 3 kez tekrarlandı ve her seferinde bilgisayar yeniden başlatıldı ve sonucun değişmemesi üzerine program ekle/kaldır üzerinden kaldırılıp diğer aşamaya geçildi.
Revo uninstaller'ın 30 günlük deneme sürümü ile bütün kayıt girdilerine kadar silindi ve yukarıdaki Update dosyasının yeniden adlandırılması aşamasını tekrarladım.
GoodbyiDPI ile dahil giriş sağlanamadı.
Google Chrome üzerinden dahi girilemedi Opera üzerinden VPN ile ancak giriş sağlandı.

Son düzenleme:
Çalıştığım yeri değiştirmek olası bir çözüm değil ama öneriniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı