Discord yayın açınca 3K ms ping

leninD

Kilopat
Dostlarım, Discord'da iken ekran açıyorum. Birisi izlemedikçe normal ms alıyorum ama birisi yayına girince 3000 küsur oluyor i. Nternetim çok iyi değil ama bu hızı sahip olup sorun yaşamayanları tanıyorum. İnternette birkaç yere baktım ama sorunun çözümünü bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Discord'da zaten birisi izlemediği sürece yayının sunuculara upload edilmiyor. Birisi yayınını izlediği an Discord sunucularına upload edilmeye başlanıyor. Eğer 802.11n gibi eski bir Wi-Fi versiyonu üzerinden bağlanıyorsan modeminden gelen bant genişliğinin yetmemesi paket kaybına yol açıyordur yüksek ihtimalle, bu da pinge neden oluyor.

Daha detaylı bilgi verirsen daha detaylı sorununu ve çözümünü söyleyebilirim.

Modemin modeli, hangi segment üzerinden bağlandığın, upload hızın gibi faktörler çok önemli.

Speedtest sitesi üzerinden Speedtest atar mısın DC kapalı bir de DC açık ama yayın hallinde ama ekran açtığınızda ne iş ile meşgul iseniz onlarla birlikte.
Hangi internet firması paketin hangisi?
Aldığın modem hangisi?
Kablolu bağlandın mı?

Speedtest sitesi üzerinden Speedtest atar mısın DC kapalı bir de DC açık ama yayın hallinde ama ekran açtığınızda ne iş ile meşgul iseniz onlarla birlikte.
Hangi internet firması paketin hangisi?
Aldığın modem hangisi?
Kablolu bağlandın mı?

Modem yeni.
ZyXEL VMG8623-T50b
Türk Telekom.
Evet kablolu bağlantıda yaptım.

1647788390042.png

1647788812844.png

Discord'da zaten birisi izlemediği sürece yayının sunuculara upload edilmiyor. Birisi yayınını izlediği an Discord sunucularına upload edilmeye başlanıyor. Eğer 802.11n gibi eski bir Wi-Fi versiyonu üzerinden bağlanıyorsan modeminden gelen bant genişliğinin yetmemesi paket kaybına yol açıyordur yüksek ihtimalle, bu da pinge neden oluyor.

Daha detaylı bilgi verirsen daha detaylı sorununu ve çözümünü söyleyebilirim.

Modemin modeli, hangi segment üzerinden bağlandığın, upload hızın gibi faktörler çok önemli.

Az önce yanıtladım, bir de saçma bir şekilde 3 yıllık taahhüt bağladılar ben bunu çok sonradan öğrendim cayma bedeli ödemeksizin nasıl iptal ettirebilirim?

Modem yeni.
ZyXEL VMG8623-T50b
Türk Telekom.
Evet kablolu bağlantıda yaptım.

Eki Görüntüle 1337753

Eki Görüntüle 1337760

Az önce yanıtladım, bir de saçma bir şekilde 3 yıllık taahhüt bağladılar ben bunu çok sonradan öğrendim cayma bedeli ödemeksizin nasıl iptal ettirebilirim?

Sorun çözümü aslında cok basit ADSL hatdasınız göknet sitesi üzerinden altyapı testi yapıp atar mısınız? Çözüm VDSL veya fiber altyapıya geçmektir. 1yıl tahhüüten fazla bir tahhüüt imzaladıysan bunu izle yararlı ve önemli güncel detayları burada paylaşırsan güzel olur şehir neresiydi ona gore alternatif firma önerebilirim.

Sorun çözümü aslında cok basit ADSL hatdasınız göknet sitesi üzerinden altyapı testi yapıp atar mısınız? Çözüm VDSL veya fiber altyapıya geçmektir. 1yıl tahhüüten fazla bir tahhüüt imzaladıysan bunu izle yararlı ve önemli güncel detayları burada paylaşırsan güzel olur şehir neresiydi ona gore alternatif firma önerebilirim.

Az önce TT müşteri hizmetleriyle konuştum ve VDSL altyapıya geçiş sağladım arada abartı bir fiyat farkıda yoktu umarım bunda memnun kalırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı