Jiyunotameni
Hectopat
Daha fazla
Byedpi kullanıyorum ben 74ms alıyorum dediğim gibi oyunlarda da bir problem çıkmıyor.
Ne farkı var acaba? Standart olanı yaptım, yanda GoodbyeDPI da yazıyor, bildiğimiz GoodbyeDPI ile aynı mı? Discord ve Google da minimum ping 75.
Oyuna girdiğimde ise 21-22 fakat normalde 16 alıyorum.
Şimdi uygulamadan gir çık yapabiliyor muyuz?
Sadece Discord'u etkiliyor diyor ama şu an Google da bile ping var.
Ayrıca mesajlarım DC de geç gidiyor.
Not-a-virus uyarıları genellikle bir uygulamanın tercih edildiğinde kötüye kullanılabileceği anlamına gelir. Not-a-virus:HEUR:RiskTool.Multi.WinDivertTool uyarısı, bu türden bir uyarıdır. WinDivert kütüphanesi açık kaynaklı, Windows işletim sistemlerinde ağ paketlerini manipüle etmeye yarayan bir kütüphanedir. Bu kütüphane çeşitli yazılımlar ile işlevesellik kazanır. GoodbyeDPI'da bunlardan birisidir. GoodbyeDPI'ın WinDivert kütüphanesini kullanmaktaki amacı ağ paketlerinde ufak değişiklikler yaparak servis sağlayıcının doğru şekilde incelemesini engellemektir. Ancak WinDivert'i kötü amaçla kullanabilecek yazılımlar da yazılabilir. Örneğin paketleri tamamen değiştirerek phishing, MITM saldırıları veya kullanıcı girdilerinin kaydı/gönderilmesi işlemleri yapan bir yazılım hazırlanabilir. Ancak bu WinDivert kütüphanesini kötü amaçlı yapmaz. WinDivert kütüphanesini kötü amaçla kullanan yazılımı kötü amaçlı yapar. Kaspersky isimli antivirüs yazılımı ise bu konuda haklı ya da haksız olarak uyarı verse de asıl olay, Rus hükümetinin baskılarına boyun eğmesinden gelir. Rusya'da da bildiğiniz üzere bir internet özgürlüğü kısıtlaması var. Hükümet, kendi çatısı altındaki şirketlere olabildiğince aşım yöntemlerini engellemek için baskı yapıyor. Kaspersky isimli şirket de bu baskılara karşı durmuyor ve kabulleniyor. Birçok yolla aşım yapmaya yarayan yöntemlerin önüne geçmeye çalışıyor. Kısacası doğru kaynaktan indirme yaptığınız sürece SplitWire-Turkey bilgisayarınıza zarar veremez. İndirme yapacağınız her zaman, önce aderes çubuğuna bakıp URL'ye dikkat edin. SplitWire-Turkey'i yalnızca bu sayfadan indirip kullanın.
@Jiyunotameni
Öncelikle programda zararlı bir işlev yok. İnsanlar tereddüt edebilir tabii ki ancak sizin kadar pimpirikli bir kullanıcının internet üzerinden indirip kullanacağı bir programın beni oku dosyasını, -hadi onu gözden kaçırdınız- bu forumdaki konusunu okumasını beklerdim.
Hem forum üzerindeki konuda hem de programın Github sayfasında virüs uyarıları ve Kaspersky ile ilgili bilgilendirmeler mevcut. Bu sayfaya ya da forumdaki konuya bir şekilde erişemiyorsanız ya da okumak sizin için boşa vakit geçirmek ise ben sizin için bu yanıtımda özetleyeyim:
Standart Kurulum ile kurulum yaptığınızda Discord uygulamasında pinginizin yükselmesi normal ve beklenen bir durum. Eğer konuyu ya da GitHub sayfasındaki açıklamaları okusaydınız, Ana Sayfa'da bulunan kurulumlarda yalnızca Discord için çalışan bir VPN uygulaması yapıldığını görürdünüz. Ping artışı durumu normal şartlarda yalnızca Discord için geçerli olmalı. Discord uygulamasındaki ping değeri 30-40ms artar. Bu da Discord gibi bir uygulama için göz ardı edilebilecek miktarda bir gecikme.
GoodbyeDPI'ı Kaspersky yüklüyken kullanamazsınız. Kaspersky hem GoodbyeDPI hem de Zapret'i engeller. Hem README. Md dosyası hem forumdaki konu hem de program içerisinde belirtildiği üzere Kaspersky bilgisayarınızda yüklüyken SplitWire-Turkey üzerinden yalnızca Ana Sayfa ve ByeDPI sekmelerindeki yöntemleri kullanabilirsiniz.
Oyunda 16ms ping alırken kurulumdan sonra 21ms ping almanız, SplitWire-Turkey ile alakalı değildir. Eğer Standart Kurulum yaptıysanız ve (Bir hata olmadıkça imkansız) oyununuz da tünellendiyse bu gecikme değeri sunucu uzaklıklarına bağlı olarak en az 2-3 katına çıkar. Bu da sorununuzun SplitWire-Turkey ile ilgili olmadığı anlamına geliyor.
ByeDPI sekmesindeki ByeDPI Split Tunneling seçeneğini kullanarak kısıtları aşmayı deneyebilirsiniz. Ancak bu da sizin için sonuç vermez ise Kaspersky'i sisteminizden kaldırmadan Zapret ve GoodbyeDPI sekmelerindeki kurulumları kullanamazsınız.
Bunun yanında Proton VPN kullandığınızı söylemişsiniz. Proton VPN'in ağ adaptörünü sistemden kaldırmadığınız sürece aşım uygulamaları ile çakışmalar yaşatıp ağ sorunlarına yol açacaktır.
SplitWire-Turkey, kendi başına engel aşımı yapmaz. Program içerisinde bulunan harici yazılımları kullanarak engel aşımı yapar. Dolayısıyla SplitWire-Turkey penceresini açık tutmak ya da kapatmak herhangi bir şeyi değiştirmez. Eğer ilgili hizmetleri kaldırmak isterseniz Gelişmiş sekmesindeki Tüm Hizmetleri Kaldır butonunu, ya da SplitWire-Turkey'in yaptığı tüm değişiklikleri geri almak isterseniz yine Gelişmiş sekmesindeki SplitWire-Turkey'i Kaldır butonunu kullanarak sisteminizden tamamen kaldırabilirsiniz.
Sonuç olarak rehberi tam olarak okumanızı, tereddütlerinizi gider miyorsa programı kullanmamanızı tavsiye ederim. Eğer çekinceniz sona ererse ByeDPI sayfasındaki ByeDPI Split Tunneling (Tarayıcılar için tünelleme anahtarı aktif şekilde) kurulumunu başlatmanızı tavsiye ederim.
Bunun da ötesinde Discord'a erişmek istiyor ve ilgili kurulumlar ile erişim sağlayamıyorsanız, Kaspersky'i sisteminizden tamamen kaldırıp SplitWire-Turkey'i tekrar indirip Zapret sayfasındaki Zapret Otomatik Kurulum butonu ya da GoodbyeDPI sayfasındaki Hizmet Kur butonu (Blacklist kullan anahtarı aktif) ile kurulum yapmanızı öneririm.
Sisteminiz üzerinde yaşanabilecek herhangi bir sorundan sorumlu değilim. Ne yaptığınızdan emin değilseniz programı kullanmayın.
Aktif olarak kullanmasanız dahi ağ adaptörlerinde pasif halde durduğunda hem SplitWire-Turkey kurulum aşamalarını hem de uygulama içerisinde çalışan bir çok programın kafasını karıştırabiliyor. (WireSock, ProxiFyre vs.)Tamamen okumaya fırsatım olmadı. Video izledim ve yazdıklarınızı okuyabildiğim kadar okudum. Proton'u aktif olarak kullanmıyorum tabii ki, sadece DC girerken. Yazdıklarınızı okudum, anlayışınız için teşekkürler.
SplitWire-Turkey gerekli tüm işlemleri otomatik yaptığı ve her seferinde temiz kurulumlar sağladığı için genel kullanım açısından daha sağlıklı oluyor. Kullanmanızı tavsiye ederim.Merhaba çağrı bey ben de checking for updates problemi ile karşılaşıyorum.
Discord.exe'yi görev yöneticisi yardımı ile sonlandırın.Yaptım lakin starting ekranında takılı kalıyor sabah 11 den beri uğraşıyorum