Rehber Discord'a VPN'siz Giriş ( GoodbyeDPI - Türkiye Versiyonu )

Onuda gördüm fakat modemim OpenWrt desteklemiyormuş ondan dolayı alternatif bir çözüm arayışındayım.
Modemlerin işlem güçleri o kadar da kuvvetli olmadığından OpenWRT bir modeminiz olsa dahi işlem gücü zayıf bir OpenWRT modemde bu tarz DPI uygulamalarını çalıştırmayı denerseniz bağlantı sorunları oluşacaktır. Satın almayı düşünürseniz aklınızda bulunsun.

Modemlerin işlem güçleri o kadar da kuvvetli olmadığından OpenWrt bir modeminiz olsa dahi işlem gücü zayıf bir OpenWrt modemde bu tarz DPI uygulamalarını çalıştırmayı denerseniz bağlantı sorunları oluşacaktır. Satın almayı düşünürseniz aklınızda bulunsun.

Modemi yeni satın aldım, eğer böyle bir şey olduğunu bilseydim OpenWrt destekleyen bir modem astın alırdım modemim: Tenda V12 AC1200.

Modemi yeni satın aldım, eğer böyle bir şey olduğunu bilseydim OpenWrt destekleyen bir modem astın alırdım modemim: Tenda V12 AC1200.
Güle güle kullanın. Modeme yüklemek yerine alternatif olarak kullandığınız cihazlara aynı işlevi gören yazılımlar kurabilirsiniz.
DPI engellemeye yarayan uygulamalar ve destekledikleri işletim sistemlerinin listesi:

Güle güle kullanın. Modeme yüklemek yerine alternatif olarak kullandığınız cihazlara aynı işlevi gören yazılımlar kurabilirsiniz.
DPI engellemeye yarayan uygulamalar ve destekledikleri işletim sistemlerinin listesi:

Teşekkür ederim fakat benim yapmak istediğim şey doğrudan modem ayarlarından yapmaktı her seferinde bu tür yazılımları kullanmak yerine BTK'nın engelini modem arayüzünden aşmak istiyorum. Ki bu da galiba dışa kapalı modemlerde gerçekleşmiyor bende 2 adet router var onlar üzerinden DNS ayarlarını yapılandırırsam olur mu?

Teşekkür ederim fakat benim yapmak istediğim şey doğrudan modem ayarlarından yapmaktı her seferinde bu tür yazılımları kullanmak yerine BTK'nın engelini modem arayüzünden aşmak istiyorum. Ki bu da galiba dışa kapalı modemlerde gerçekleşmiyor bende 2 adet router var onlar üzerinden DNS ayarlarını yapılandırırsam olur mu?
Maalesef DNS ayarı eğer internet sağlayıcınız Türknet değil ise serbest bir şekilde yapılamıyor ve derin paket incelemesine takılıyor. Bu sağlayıcı haricinde bir sağlayıcı kullanıyorsanız bağlantıyı sağladığınız asıl modeme bahsettiğiniz şekilde yazılımı yüklemeniz gerekiyor ancak şu anlık mümkün değil. Yurtdışı sitelerde bu ihtiyaç için özelleştirilmiş şekilde satılan modemler mevcut ancak fiyatları Avrupa ve ABD için dahi pahalı (1300-1400$ bandında) keza ülkemize vergi ve diğer yükümlülükler ile çok daha fahiş bir fiyata gelecektir. Kaldı ki ülkemizde çalışmasının garantisi de yok.
Bir gelişme olursa haberdar edeceğim.

Maalesef DNS ayarı eğer internet sağlayıcınız TurkNet değil ise serbest bir şekilde yapılamıyor ve derin paket incelemesine takılıyor. Bu sağlayıcı haricinde bir sağlayıcı kullanıyorsanız bağlantıyı sağladığınız asıl modeme bahsettiğiniz şekilde yazılımı yüklemeniz gerekiyor ancak şu anlık mümkün değil. Yurt dışı sitelerde bu ihtiyaç için özelleştirilmiş şekilde satılan modemler mevcut ancak fiyatları Avrupa ve ABD için dahi pahalı (1300-1400$ bandında) keza ülkemize vergi ve diğer yükümlülükler ile çok daha fahiş bir fiyata gelecektir. Kaldı ki ülkemizde çalışmasının garantisi de yok.
Bir gelişme olursa haberdar edeceğim.

Anladım ben şimdi biraz sizin attığınız dosyadaki CMD'ye baktım orada 2 adet biri IPv4 diğeri IPv6 olmak üzere iki adet IP adresi tanımlanıyor onları modemime tanımladım IPv6 olarak sağlayıcım Türk Telekom olmasına rağmen Discord'a giriş sağlayabiliyorum arka planda çalışan GoodbyeDPI'yı soracak olursanız onu da Görev Yöneticisi'nden devre dışı bıraktım.

Anladım ben şimdi biraz sizin attığınız dosyadaki CMD'ye baktım orada 2 adet biri IPv4 diğeri IPv6 olmak üzere iki adet IP adresi tanımlanıyor onları modemime tanımladım IPv6 olarak sağlayıcım Türk Telekom olmasına rağmen Discord'a giriş sağlayabiliyorum arka planda çalışan GoodbyeDPI'yı soracak olursanız onu da Görev Yöneticisi'nden devre dışı bıraktım.
Muhtemelen hizmet arkaplanda çalışmaya devam ediyor. Hizmetlere girip GoodbyeDPI'a sağ tıklayıp Durdur'a tıklayıp devre dışı bırakırsanız Discord'a giremeyeceksiniz. Veya aynı Wi-Fi'a bağlı farklı bir cihazdan Discord'a girmeyi denerseniz aynı sonuçla karşılaşacaksınız. Maalesef Türk Telekom, Superonline gibi önde gelen sağlayıcılar derin paket incelemesi kullanıyor.

Uzun zamandır masaüstü bilgisayarımda Rusya versiyonunu sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ama ilginç bir şekilde laptopta iki versiyonlada giremiyorum sorun ne olabilir ?

GıbırNet için sanırım işe yaramıyor hocam bütün yorumları okuyamadım belki bu konuyla alakalı bir bilgi vardır ama, söylenenleri yaptım ama.

Uzun zamandır masaüstü bilgisayarımda Rusya versiyonunu sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ama ilginç bir şekilde laptopta iki versiyonlada giremiyorum sorun ne olabilir ?
Hocam genelde Kaspersky isimli antivirüs yazılımı sorun çıkarıyor. Eğer bu cihazlarda ilgili program açıksa devre dışı bıraktıktan ya da kaldırdıktan sonra çalıştırmayı deneyin.

GıbırNet için sanırım işe yaramıyor hocam bütün yorumları okuyamadım belki bu konuyla alakalı bir bilgi vardır ama, söylenenleri yaptım ama.
GıbırNet'te bildiğim kadarıyla derin paket incelemesi yok. Doğrudan DNS değiştirip Discord'a giriş yapmayı deneyebilirsiniz.
Ayrıca diğer arkadaşa tavsiye ettiğim gibi Kaspersky kullanıyorsanız devre dışı bırakın ya da tamamen kaldırın. Windows Defender kullanmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı