Rehber Discord'a VPN'siz Giriş ( GoodbyeDPI - Türkiye Versiyonu )

Kaspersky antivirüs yazılımını yalnızca indirme yaparken mi devre dışı bıraktınız ?
Öyle yaptıysanız, sonradan GoodbyeDPI'ın çalışmasını sağlayan binary dosyalarını kendiliğinden kaldırıyor. Kaspersky'i sisteminizden tamamen kaldırmanızı öneririm. Windows Defender bu konuda son derece yeterli bir çözüm. Dışlamalara eklendiğinde bile sorun çıkartıyor. GoodbyeDPI kullanacaksanız Kaspersky'den kurtulmanız gerek. Farklı bir antivirüs programı ya da Windows Defender kullanabilirsiniz.
Hocam, Kaspersky'yi silip denememi ister misiniz?

Uygulama çalışıyor fakat dün Kaspersky yükledim dosyaya izin versem bile çalıştırınca girmiyor Discord'a keşke yıllık abonelik almasaydım yazık oldu
SYS ve DLL dosyalarının tamamına izin vererek deneyebilirsiniz ancak Kasperksy Rus hükümetiyle anlaştığından GoodbyeDPI'ın çalışmasına engel oluyor. Kaspersky vazgeçilmez değil. Bunun yerine başka bir seçenek veya dediğim gibi Windows Defender tercih edilebilir.

Hocam, Kaspersky'yi silip denememi ister misiniz?
Evet hocam mümkünse bir deneyin ve bence tekrar kurmayın daha iyi antivirüs programları var kaldı ki Windows Defender bile Kaspersky'nin işlevini yerine getirmekte son derece başarılı olacaktır.

Son düzenleme:
SYS ve DLL dosyalarının tamamına izin vererek deneyebilirsiniz ancak Kasperksy rus hükümetiyle anlaştığından GoodbyeDPI'ın çalışmasına engel oluyor. Kaspersky vazgeçilmez değil. Bunun yerine başka bir seçenek veya dediğim gibi Windows Defender tercih edilebilir.

Evet hocam mümkünse bir deneyin ve bence tekrar kurmayın daha iyi antivirüs programları var kaldı ki Windows Defender bile Kaspersky'nin işlevini yerine getirmekte son derece başarılı olacaktır.
Hocam, çok teşekkürler! Sildim, yeniden başlattım ve indirdim; sorunsuz bir şekilde tek seferde çalıştı. Tekrardan teşekkür ederim!

Hocam, çok teşekkürler! Sildim, yeniden başlattım ve indirdim; sorunsuz bir şekilde tek seferde çalıştı. Tekrardan teşekkür ederim!
Rica ederim iyi günler diliyorum.

hayır hocam teşekkür ederim silince çalışıyor hatta yüklü olsa 1-2 ayar yapılınca çalışır fakat ben uğraşmak istemedim
Ya Kaspersky ya GoodbyeDPI hocam seçim sizin 🙂.

SYS ve DLL dosyalarının tamamına izin vererek deneyebilirsiniz ancak Kasperksy rus hükümetiyle anlaştığından GoodbyeDPI'ın çalışmasına engel oluyor. Kaspersky vazgeçilmez değil. Bunun yerine başka bir seçenek veya dediğim gibi Windows Defender tercih edilebilir.

büyük ihtimalle sileceğim hocam cevap için teşekkür ederim

büyük ihtimalle sileceğim hocam cevap için teşekkür ederim
Rica ederim hocam iyi günler dilerim.

Kaspersky Antivirüsü Hakkında ve Bazı Sitelere Giriş Problemi Hakkında Önemli Not (13.01.2025)​

• Kaspersky isimli antivirüs yazılımı Rus hükümetiyle olan anlaşmasından dolayı GoodbyeDPI'ın çalışmasına engel olmaktadır. Kaspersky isimli yazılımı kullanıyorsanız, kullandıysanız veya devre dışı halde bile olsa bilgisayarınızda bulunuyorsa lütfen tamamen kaldırın. Bunu yapmadığınız taktirde GoodbyeDPI çok yüksek ihtimalle çalışmayacaktır. Kaspersky yerine alternatif antivirüs yazılımları tercih edebilir ya da Windows Defender kullanabilirsiniz. (Windows Defender 2025 yılı itibariyle kötü amaçlı yazılım ve siteleri engellemekte son derece yeterlidir.) Kaspersky'i GoodbyeDPI ZIP dosyasının indirme işlemi sırasında devre dışı bırakmanız, indirdikten sonra dışlamalara eklemeniz veya devre dışı bırakmanız sorunu çözmeyecektir. GoodbyeDPI'ı doğru şekilde kullanabilmek için Kaspersky isimli antivirüs yazılımından bir şekilde kurtulmalısınız.

• Bazı sitelerin yavaş açılması/açılmaması sorunu: Bu sorunu komut dosyalarında TTL ayarı bulunan yöntemlerde yaşayabilirsiniz. Eğer belirli siteler yavaş açılıyor ya da hiç açılmıyorsa TTL ayarı içermeyen 2 ve 4 numaralı alternatif metodları kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz. Eğer hali hazırda başka bir komut dosyası ile kurulum yaptıysanız öncelikle service_remove.cmd komut dosyasını yönetici olarak çalıştırıp ardından 2 veya 4 numaralı alternatif yöntemleri service_install_dnsredir_turkey_alternative2_superonline ya da service_install_dnsredir_turkey_alternative4_superonline isimli komut dosyalarını yönetici olarak çalıştırıp talimatları takip ederek kurmalısınız.

Hocam selamlar. GIBIRNet için kesinlikle işe yaradığını söylemeliyim. Ancak mesajı bugün yayınlamışsınız, ve ben de bugün buraya bunun için girdim. Uzun bir süredir GoodbyeDPI'ın yöntemleriyle sorunsuz Discord kullanıyordum. Hatta dün geceye kadar da bu böyleydi.

Ancak bugün iki bilgisayarımda da GoodbyeDPI'ın iki yöntemi de çalışmıyor maalesef. Discord'a erişimim sabah saatlerinden beridir yok. GIBIRNet bu konuya bir el mi attı, yoksa GoodbyeDPI ile alakalı bir mevzu mu bilmiyorum. Ne yapmalıyız, ne yapacağız onu da bilmiyorum:)

Tekrar bir güncelleme yazmak istiyorum; DNS ayarlarımı değiştirmeme gerek kalmadan Discord'a bağlantı sağlayabiliyordum erişim yasağı geldiği günden beri GIBIRNet sayesinde. Ancak bugün iki bilgisayarımda da GoodbyeDPI çalışmıyor. Servisleri kaldırıp tekrardan kurmayı denedim, ancak işe yaramadı. Discord'un kendi internet sitesine de giriş yapamıyordum. DNS ayarlarımı 1.1.1.1 olarak güncelledikten sonra internet sitesi çalışır hale geldi ama masaüstü uygulaması halen "checking for updates" ekranında dönüp duruyor.

Bu fix umarım GIBIRNet'ten kaynaklı değildir ve bir çözüm bulabiliriz.

Bende GIBIRNet kullanıyorum DNS 1.1.1.1 8.8.8.8 olarak ayarlı 1 hafta önce bu şekilde sorunsuz giriyordum. Daha sonra "checking for updates" da kalmaya başladı AdGuard VPN kurdum DNS aynı şekilde VPN'i açıyorum Discord'a girdikden sonra kapatıyorum Discord'u kapatmadığın sürece sorunsuz 🫡

Bende GIBIRNet kullanıyorum DNS 1.1.1.1 8.8.8.8 olarak ayarlı 1 hafta önce bu şekilde sorunsuz giriyordum. Daha sonra "checking for updates" da kalmaya başladı AdGuard VPN kurdum DNS aynı şekilde VPN'i açıyorum Discord'a girdikden sonra kapatıyorum Discord'u kapatmadığın sürece sorunsuz 🫡
Bunu manuel şekilde her seferinde tekrar yapmak yerine GoodbyeDPI kurabilirsiniz. Ancak tercih sizin tabi ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı