Discord'da büyük bir YouTube kanalının ismini almak dava sebebi mi?

Nebile

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. Discord'da bir YouTube URL'sine sahibim ancak kendileri partner değil bana DM üzerinden dava açtık dilekçe yazdık vb yazıyorlar kendilerinin 8 milyona yakın abonesi var. Bu özel URL'yi tutmam bir suç mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafalar hocam markalaştırılmsdı sohbet sunucusu olarak kullanıyoruz herhangi kötü bir amaç hedeflemiyoruz.

Kafalar hocam markalaştırılmsdı sohbet sunucusu olarak kullanıyoruz herhangi kötü bir amaç hedeflemiyoruz.

1720020881950.png

Markalaştırılmış bir isim Kafalar. Kullanım hakkı onlara ait, size değil.

Hocam kendileri partner olup buny elde edebilirler artı olarak bu URL'yi hiçbir zaman kendileri almadılar kendileri kafalarresmi yi kullanıyor nasıl suç olabiliyor anlamadım?

Ben konuyu anlamadım, suç olmasını gerektirecek hiçbir şey göremedim ben. YouTube'da milletin kanal linkini paylaşabilirim YouTube'da, bu neden suç olsun?
Youtube paylaşmaktan bahsetmiyor. Bahsettiği şey sanırım özel URL. "gg/xxxx" diye istediğin ismi koyabildiğin URL.

Kafalar ismi patenti alınmış bir isim. Discord'da nasıl işliyor bilmiyorum ama.

Hocam kendileri partner olup buny elde edebilirler artı olarak bu URL'yi hiçbir zaman kendileri almadılar kendileri kafalarresmi yi kullanıyor nasıl suç olabiliyor anlamadım?

Özel URL "kafalar" ise ancak sunucu tamamen farklı bir konsept üzerinde gidiyorsa sizin için sorun oluşturmaz. Marka sadece 25, 35 ve 45 nice sınıflarını dahil edilerek alınmış. Problem olmaz devam edebilirsiniz. Ancak yine de hukuki yardım alabilirsiniz.

Discord'da şöyle işliyor eğer kendileri bu ismin sahibi olduklarını ve Discord ile partner olmak istediklerini söyledikleri bir mail atarlar ise Discord'a Discord onları belirli kriterler ile partner yapıyor ve URL ömür boyu onlara geçiyor anlaşma bozulmaz ise eğer parner değillerse herkes alabiliyor URL'yi eğer kendileri Boost basıp tutmuyorsa.

Özel URL "kafalar" ise ancak sunucu tamamen farklı bir konsept üzerinde gidiyorsa sizin için sorun oluşturmaz. Marka sadece 25, 35 ve 45 nice sınıflarını dahil edilerek alınmış. Problem olmaz devam edebilirsiniz. Ancak yine de hukuki yardım alabilirsiniz.

Hocam o zaman kullanmaya devam ediyoruz bir sıkıntı çıkmaz herhalde değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı