Discord'da fotoğraftan keylogger bulaşabilir mi?

Woonzy

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe
Merhaba, arkadaşım fotoğraf attı bende fotoğrafa tıkladım. Bilgisayar indirmedim sadece fotoğrafa tıkladım bundan keylogger bulaşır mı?

Merhaba, arkadaşım fotoğraf attı bende fotoğrafa tıkladım. Bilgisayar indirmedim sadece fotoğrafa tıkladım bundan keylogger bulaşır mı?
yok bulaşmaz ama bu değişebilir bazı yöntemler var eğer siteye attıysa tıkladığında ıp yoluyla bulur ama indirirsen zaten bildiğin virüsü indirdiğin için işleri kolay olur 2.yöntemi çok fazla kullanmazlar anca birisine troll ya da kanser etmek istediklerinde.
1. Eğer fotoğraf arkadaşınız denilen şahıstan geldi ise, neden keylogger yeme şüphesine düştünüz?

2. Hayır. Fotoğraflardan, videolardan, giflerden vs. herhangi bir zararlı yazılım bulaşması söz konusu değildir.
siteye yönlendirdiyse bence ıp yoluyla atabilir

1. Eğer fotoğraf arkadaşınız denilen şahıstan geldi ise, neden keylogger yeme şüphesine düştünüz?

2. Hayır. Fotoğraflardan, videolardan, giflerden vs. herhangi bir zararlı yazılım bulaşması söz konusu değildir.
1 sene önce küstüğüm arkadaşımla tekrardan barıştım ondan şüphelendim.

Hayır bulaşmaz, Keylogger'ın bulaşması için genellikle link üzerinden bir şeyi bilgisayara indirip kurmanız gerekir. Sadece fotoğrafa tıklamanız bir şeye yol açmaz.

Fotoğraf , video, ofis, mp3 ve aklına gelebilecek her türlü dosyadan virüs bulaşabilir. Bunu genellikle bu tür dosyaları yürüten veya açan yazılımlardaki açıkları kullanarak yapıyorlar.

Winamp te vardı mesela eskiden özel bir mp3 dosyası hazırlıyordun ve bunu açtığında sisteme zararlı yükleniyordu. Aynı şekilde ofis dosyalarında ve winrar de vardı eskiden onlar da fixlendi.

Sözün kısası her türlü dosyadan bulaşabilir ancak bu tür yöntemler public edilmez öyle herkes kullanamaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı