Discord'da yayın açarken donuyor

DaPrice

Hectopat
Daha fazla  
Normal webde gezerken yayın açtığımda akıcı olan yayın oyunlarda yayın açtığım zaman donuyor, karşı tarafa ses gitmiyor vb. donanım hızlandırma gibi ayarları da denedim ama yine aynı şey. Aynı hıza sahip arkadaşım yayın açtığı zaman da sıkıntı olmuyordu. Ben açınca izlenecek gibi olmuyor. Bilgisayarımda küçük kapsamlı bir yayını kaldırabilecek kadar donanıma sahip(RTX 3050 laptop, i5 11320H 4 çekirdek ) yardım ederseniz çok hoş olur :):):)
Download: 25 Mbps
Upload: 11 Mbps

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal webde gezerken yayın açtığımda akıcı olan yayın oyunlarda yayın açtığım zaman donuyor, karşı tarafa ses gitmiyor vb. donanım hızlandırma gibi ayarları da denedim ama yine aynı şey. Aynı hıza sahip arkadaşım yayın açtığı zaman da sıkıntı olmuyordu. Ben açınca izlenecek gibi olmuyor. Bilgisayarımda küçük kapsamlı bir yayını kaldırabilecek kadar donanıma sahip(RTX 3050 laptop, i5 11320H 4 çekirdek ) yardım ederseniz çok hoş olur :):):)
Download: 25 Mbps
Upload: 11 Mbps
RAM'iniz yetersiz olabilir. Kaç GB RAM'e sahipsiniz?

720p yayın için 5mbps ve 1080p için ise 8mbps upload lazım. Upload 11mbps olduğu için sorunun onla alakalı olduğunu düşünmüyorum

-ayarlar>gelişmiş>donanım ivmesini kapat
-Sanal Ram ekle.
-ayarlar>gelişmiş>donanım ivmesini aç (Eğer kapalıysa aç / açıksa kapat)
  • discord ekran paylaşımı sekmesinde akıcı görüntüyü seçmeyi deneyin.
  • Depolama alanınız kaç gb ve depolama alanınızın ne kadarı dolu? Sorun bu da olabilir.
  • Eğer HDD'ye kurduysanız olabilir. Yani sorun internette olmadığı için kasma/donma bilgisayarınızla ilgili diye düşünüyorum. SSD varsa ona bir şekilde kurmayı deneyin.
  • Eğer plugin kullanıyorsanız kaldırın öyle deneyin.
  • Sadece oyunun ekranını verin. Eğer sadece oyunun ekranını veriyorsanız tüm ekranı vermeyi deneyin.
  • Ram kullanımınız çok yüksek ise düşürmeyi deneyin.
  • Yayından önce " EmptyStandbyList " programını çalıştırın. Bu ram açısından etkili olucaktır.

RAM'iniz yetersiz olabilir. Kaç GB RAM'e sahipsiniz?
16 GB

720p yayın için 5mbps ve 1080p için ise 8mbps upload lazım. Upload 11mbps olduğu için sorunun onla alakalı olduğunu düşünmüyorum

-ayarlar>gelişmiş>donanım ivmesini kapat
-Sanal Ram ekle.
-ayarlar>gelişmiş>donanım ivmesini aç (Eğer kapalıysa aç / açıksa kapat)
  • discord ekran paylaşımı sekmesinde akıcı görüntüyü seçmeyi deneyin.
  • Depolama alanınız kaç gb ve depolama alanınızın ne kadarı dolu? Sorun bu da olabilir.
  • Eğer HDD'ye kurduysanız olabilir. Yani sorun internette olmadığı için kasma/donma bilgisayarınızla ilgili diye düşünüyorum. SSD varsa ona bir şekilde kurmayı deneyin.
  • Eğer plugin kullanıyorsanız kaldırın öyle deneyin.
  • Sadece oyunun ekranını verin. Eğer sadece oyunun ekranını veriyorsanız tüm ekranı vermeyi deneyin.
  • Ram kullanımınız çok yüksek ise düşürmeyi deneyin.
  • Yayından önce " EmptyStandbyList " programını çalıştırın. Bu ram açısından etkili olucaktır.
Ram ile alakalı bir sorunum yok 16 gb fakat eğer sanal ram eklemekte bir sıkıntı yoksa ekleyebilirim .Nereden yapacağım hakkında bilgi verebilirmisiniz?

Son düzenleme:
16 GB

Ram ile alakalı bir sorunum yok 16 gb fakat eğer sanal ram eklemekte bir sıkıntı yoksa ekleyebilirim .Nereden yapacağım hakkında bilgi verebilirmisiniz?
RAM yeterli bence. Discord üzerinde yayın kalitesini "Daha Akıcı Görüntü" olarak seçerseniz muhtemelen sorununuz çözülecektir.

Dosya Ekleri

• 1718102875296.png
    1718102875296.png
    59 KB · Görüntüleme: 544

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı