Discord'daki seslerden virus bulasir mi?

Lbs99229

Centipat
Merhaba, internette birkaç yerde Discord'daki sese tıklarsanız virüs bulaşacağını yazdığını gördüm. Sonra içime kıl düştü. Aşağıdaki görseldeki gibi olan bir sese tıklarsam virüs bulaşır mı?

Konu saçma biliyorum ama böyle bir konu açmasaydım içimde kalacaktı.

ses.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, internette birkaç yerde Discord'daki sese tıklarsanız virüs bulaşacağını yazdığını gördüm. Sonra içime kıl düştü. Aşağıdaki görseldeki gibi olan bir sese tıklarsam virüs bulaşır mı?

Eki Görüntüle 2411136
İndirip açmadığınız hiç bir dosyadan virüs kapamazsıniz.

Eki Görüntüle 2411136

Merhaba, Discord'da sese tıklamakla virüs bulaşması doğrudan mümkün değildir. Ancak bazı olasılıklar şunlar:

1. kimlik avı (phishing) linkleri: Sahte bir ses dosyası gibi görünen ama aslında bir dış bağlantı içeren mesajlara tıkladığinızda zararlı bir siteye yönlendirilebilirsiniz.

2. zararlı dosyalar: Discord üzerinden gönderilen bazı ses dosyaları veya yürütülebilir dosyalar (.exe.scr, .bat) kötü amaçlı yazılım içerebilir. Bunları açarsanız sisteminize virus bulaşabilir.

3. Zero-day açıkları: Discord veya bilgisayarınızdaki bir güvenlik açığı üzerinden kötü niyetli bir saldırgan, sistemınizi ele geçirebilir. Ancak bu tür saldırılar nadir görülür ve genellikle hedefli saldırılar olur.Ama Discord kapalı kaynak ve bana göre açıklar olma ihtimali yüksek bir uygulama.Tabii bu açıklar muhtemelen dark-web yüzlerce dolara satılıyordur ve çok hedeflemiş biri değilseniz korkmanıza gerek yok.

Eğer sadece Discord'un kendi içindeki bir sese tıkladıysanız, herhangi bir tehlike yoktur. Ancak dış bağlantılar veya indirilen ses dosyalari konusunda dikkatli olmalısınız. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı