Discord'dan atılan dosyayı indirince bilgisayara erişildi

RQZS

Decapat
Daha fazla  
Dun bir tane adam Discord'dan bana oyunumu dener misin dedi site linki atti. Siteyi kontrol ettim gercekciydi, indirdim. Acinca "not supported Windows version" dedi. Adama yazdim bilmiyorum dedi boş ver dedim. 5dk sonra bir adam acil sese gel dedi etiketlemeye basladi. Yazarak kimsin dedim sonra engeli bastim sonra engel acilmaya basladi. Ben kapatıyorum, engel aciliyor. En son annemin fotoğrafını atti ve bak bunu aratma dedi. 10sn acik biraktim engeli sen kime engel atiyon dedi. Ben de dedim az once indirdigim şey mi oda hayir dedi sonra bir şey sordum hatirlamiyorum. Benim hesabimdan evet yazdi bende niye ben falan dedim hackerim dedi. Steam aile gorunumu parolasi var onun SS'sini atti ve sifreyi soyle dedi. Ben korkudan PC'yi kapadim hem bilgilenin hem de yardim edebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dun bir tane adam Discord'dan bana oyunumu dener misin dedi site linki atti. Siteyi kontrol ettim gercekciydi, indirdim. Acinca "not supported Windows version" dedi. Adama yazdim bilmiyorum dedi boş ver dedim. 5dk sonra bir adam acil sese gel dedi etiketlemeye basladi. Yazarak kimsin dedim sonra engeli bastim sonra engel acilmaya basladi. Ben kapatıyorum, engel aciliyor. En son annemin fotoğrafını atti ve bak bunu aratma dedi. 10sn acik biraktim engeli sen kime engel atiyon dedi. Ben de dedim az once indirdigim şey mi oda hayir dedi sonra bir şey sordum hatirlamiyorum. Benim hesabimdan evet yazdi bende niye ben falan dedim hackerim dedi. Steam aile gorunumu parolasi var onun SS'sini atti ve sifreyi soyle dedi. Ben korkudan PC'yi kapadim hem bilgilenin hem de yardim edebilecek var mı?
Pc'ni kapatmanın hiçbir önemi yok fishing yemişsin geçmiş olsun.

Kaspersky ile tam taratma yapın. Eğer hala bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız format dahi atabilirsiniz. Bundan sonra da emin olmadığınız dosyaları indirmeyin derim.

Discord'u sırf bunlardan dolayı bırakmıştım format at pek yapacak bir şey yok gibi ve şifrelerini değiştir.

Geçmiş olsun hocam. Telefonunuzdan Steam Instagram Gmail gibi önemli yerlerin şifresini değiştirin. İkinci adımda mümkünse başka bir bilgisayardan bir antivirüs indirip direk bilgisayarınıza kurun karşıdaki kişinin çok profesyonel olacağını düşünmüyorum malwrbytes yeterli olacaktır. İçinden alacağınız önemli bir bilgi varsa alın ama ben önermem ve temiz kurulum yapın. Ayrıca muhtemelen yaşınız küçük en azından bir 17 yaşına gelene kadar Discord kullanmayın.

PC'yi açtığında interneti kes önemli dosyaları yedekle ve format at.

Çok yüksek ihtimal aşağıda linkini bırakacağım tuzağa düşmüşsünüz. Genelde onlar bilgisayar açılınca otomatik olarak açılacak programlar listesine alıyorlar kendilerini. O yüzden açılınca bilgisayarla birlikte açılıyorlar. Dedikleri gibi bir tarama yaptırın ve görev yöneticisini kontrol edin ama genelde Windows'un çalışması için gereken programların adını verip sanki çalışması gereken bir yazılımmış gibi gösteriyorlar kendilerini. Bunun en temiz çözüm yolu sıfırdan formattır. Şifrelerinizi başka güvenli bir cihazdan değiştirin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Discord'u sırf bunlardan dolayı bırakmıştım format at pek yapacak bir şey yok gibi ve şifrelerini değiştir.

Bende 12-13 yaşında oradan arkadaşlar yapıyordum ve sanki babamın oğluymuş gibi güveniyordum abimle babam gördü bayağı kızmıştı daha yeni yeni kullanmaya başladım onda da sadece arkadaşlarla konuşuyorum öyle YouTuber'lerin sunucusuna girip sohbetlere katılmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı