Discord'dan yazılan mesaj yüzünden dava açılabilir mi?

Sonunda beni anlayan birisi.
Uzlaşma olmazsa mahkemeye taşınır suç hapis gerektiemediği için diğer cezalara başvurur. Bu da devletin kararlaştıracağı bir miktar para olur.

Birileri sürekli kendine hakaret edenlere açtığı davalardan, 20, 30 bin lira tazminattan falan bahsediyor fakat benim anlayamadığım noktalar var. Kaza sonucu bir organını kaybeden insanlar dahi bazen bu miktarlarda tazminat alamıyorken 18 yaş altı olduğunu düşündüğüm ( çoğunun anne babasına sesleniyor çünkü. ) Çocuktan sana küfür etti diye nasıl 20 bin lira alabilirsin? Bu tarz laflar bana sanki biraz kitleyi caydırmaya yönelik hareketmiş gibi geliyor " küfrederseniz başınıza bu gelir " anlamında ama yaşı benim gibi biraz ilerlemiş kişiler anlıyor bu durumu komik oluyor. Sorunun cevabına gelirsek kimsenin böyle bir şeyle uğraşacağını düşünmüyorum.

Caydırmak kötü bir şey değil, benim de bir denli amacım bu aslında. Ama uğraşırsa baş ağrıtır

Mahkeme yoluna gidildiği zaman taraflar uzlaşmadığı zaman mahkeme bir tutar belirleyip tazminata çarptırıyor. Bu sizin de dediğiniz gibi 20 bin liralar falan olmayacaktır.

Bir daha bakabilir misiniz ne dediğime? "He devlet söke söke alır kafasını geçin" yazıp yanına eşittir(=) işareti koyup bir video koymuşum, yani devlet söke söke alır kafasını geçin demenizin üzerine bende aynen öyle demeye getirip bu videoyu size atıf ettim. Ben sizi fazla zeki sanıp anlayabileceğinizi sanıp böyle yaptım, anlayamadıysanız beni ilgilendirmez.

Neyse uzatmayalım kardeşim. Benim anlatmak istediğim SS ile kolay değil o işlerdi. Ki sonuç olarak Discord logları paylaşıyormuş. Yani problem yok SS ile başvursan Discord'dan zaten loglar talep ediliyormuş. Discord'da veriyormuş. Daha nazik yazabilirdiniz; bana ("geri zekalı") demeye getirmişsiniz. Alındım. Teşekkürler.

Size gerizekalı demek istemedim, açık uçlu bıraktım. Eğer siz öyle düşünüyorsanız alınmışsınız e bir zahmet alının.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…