Dişimde apse çıktı

Geçmiş olsun kardeşim bir laf vardır buraya yazamam şemsiye ile ilgili. Para varsa özele git gereken neyse yapılır acısa da acımasa da.
 
Diyelim ki çekecekler. Çektirmeden önce uyuşturuyorlar ama acısı sonradan çıkıyor, böyle yemek yemeyince pek hissetmiyorsun, birkaç gün sonra o dişin olduğu kısım kapanıyor zaten. Kapanana kadar biraz ağrı hissedersin.
 
Aynı durumu yaşadım. Önce antibiyotik ile apse tedavi edilir. Sonra diş çekilir. Benim dişim çekilirken hiç acı hissetmedim. Sonrasında da acı çekmedim. Acı hissedeceğinizi sanmıyorum.
 
Bende de aynı durum oldu hatta ben aldırış etmeyip doktora bile gitmedim cezasını yanağımla ödedim. Apse yanağımdan çıktı antibiyotikte araya girince. Şu an hala geçmesini bekliyorum apse ineli 2 hafta oldu fakat hala yanağım kabuk atıp iyileşmediği için dişçiye de gitmedim.
 
Apse kaç güne iyileşir?

Apsenin şiddetine bağlı olarak değişebilir. Genelde 1 haftalık antibiyotik kullanımından sonra iyileşir. Fakat şiddetli apselerde antibiyotik etki etmeyebilir bazen, apse drenajı işlemi uygulanması gerekebilir.
 

Geri
Yukarı