Tamamdır, sona yaklaştık. EFI bölümü UEFI kurulumda ya da GPT diskte olur. Sen MBR kurulum yapıyorsun. Bu durumda bu rehberlerdeki bootloader kurulum kısmına bak:
Tamamdır, sona yaklaştık. EFI bölümü UEFI kurulumda ya da GPT diskte olur. Sen MBR kurulum yapıyorsun. Bu durumda bu rehberlerdeki bootloader kurulum kısmına bak:
Hocam şimdi ben her şeyi baştan yapmak istiyorum çünkü çok karışıklık oldu. Mavericks kuruldu ama sizin belirttiğiniz veya gösterdiğiniz yöntemlerle değil. Ben ayarları kurcaladım rastgele kurdum bir şekilde Mavericks'i. Efi Mount kısmında takılmıştım, son dediğiniz yöntemleri denemiştim fakat USB'den kurtulma aşamasında bios ayarlarında boot menüsüne geldiğim zaman UEFI: Kingston Traveler, MAC OS X, CD-ROM vs birden fazla boot etme seçeneği çıkıyor, burada çok takılıyorum...
Şimdi bir kağıda ben 3 gündür önemli bilgileri not aldım. Baştan kurulum, ayarlar vs için nerelerde hangi komutları girmem gerekir diye. Paragon Partiton ile önce C diskinde Mavericks OS X için ayırmış olduğum 100GB'lik kısmı formatladım, biçimlendirdim, önceki kurulumu silip temiz bir şekilde kurulum yapmak için. İnşallah bu sefer düzgün olacak. SMC hatalarını ve bluetooth hatalarını ortadan kaldırıp düzgün bir şekilde kuracağım inşallah. Bu arada yardımlarınız için çok çok teşekkürler, gerçekten çok başarılı ve yardım seversiniz. Size minnettarım. Saygılar...
Rica ederim. SMC hataları VT-D açıkken gelir. VT-D kapatılmalı dediğim gibi. Diğer rehberlere bakın, özellikle de okuyun. Bu rehberde epey bir bilgi verdim:
@Recep Baltaş hocam ben paragon partition manager 14 ile HDD'mi MBR' den GPT'ye çevirdim. Bir de öyle deneyelim.
Şöyle birşey yapsak faydası olur mu: bizim moun efi işlemindeki dosyaları bir usb yoluyla windowsu açıp windowsun kendi boot klasörüne kopyalasak ve yeniden başlat dersek mavericks usb takılı olmadan boot edebilir miyiz. Ben tam olarak anlayamadım usb efi klasöründen aldığımız dosyaların nereye kopyalanacağını.. Çünkü mount efi dediğim zaman usbnin efi klasöründen başka birşey görmüyor disk o disk 1 vs bunlar gelmiyor.
Abi Herşey için çok teşekkür ederim. Herşeye en baştan başlayalım. Ben kurulum aşamasını MBR olan diske yapabiliyorum veya MBR diski GPT türüne çevirip kurulumu disklerime yapıyorum fakat şu clover bootloader kısmını ve akabinde clover configuration ile mount efi kısmını bütün seçenekleri denememe rağmen geçemedim abi. Daha doğrusu benim için can alıcı nokta usb olmadan mavericksi açamyorum. Çok seçenek denedim fakat yapamadım.
Yanlız Recep abi şöyle birşey de var ben internet ve ses ayarlarını (sürücülerini) kurabiliyorum. Ekran kartım da görünüyor sağlam bi şekilde. Ben Teamviewer kursam bana şu mount efi kısmını geçmemde yardımcı olur musun. Dosyaları hangi diske kopyalayacağıma yardımcı olur musun? USB'den kurtulmak istiyorum Recep abi. Saygılarımla.
Temiz windows 8.1 kurulu Basic MBR Hard Disk 0 (ST1000DM003-9YN162 ATA Device) diski paragon partititon ile convert GPT disk yapsam bir sıkıntı olur mu?
Sorunların tamamı çözülmüştür ve usb olmadan mavericks açılmıştır. Çözümleri başarılı hackintosh kurulumları başlığı altında detaylı bir şekilde paylaşacağım.