Disk %100 hatası

Eilish

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba!
MSI markalı, 4 yıllık laptopumda bir hatayla karşılaştım. Görev yöneticisine baktığımda laptop da hiçbir şey açık olmamasına rağmen disk kullanımını %100 gösteriyordu. Laptop da her şey donuyordu, arama çubuğuna bile giremiyordum. İnternette bütün kaynaklarda ne yazıyorsa denedim hiçbiri işe yaramadı. Bu arada 600 GB boş alanım var. En sonunda çareyi format atmakta buldum. Formatı attım ama şimdi de aygıt yöneticisinde arada sırada %100 gösterip düşüyor. Herhangi bir sorun yaşamıyorum ancak dosya yöneticisini açtığımda bile yükselip 1 dakika sonra geri düşüyor. Bir zararı olacağından korkuyorum. Daha önce aynısını yaşayan oldu mu?

Merhaba,
Windows r yap, oradan services.msc yazdıktan sonra, SysMain hızlı getirme ya da superfetch adı altında gereksiz servisi kapat (kısaca gereksiz hizmetlerı kapat).

HD Tune Pro ile badsecotr testi yap ve sağlığına bak.

En önemlisi paran varsa SSD alman.

Windows kaç kulanıyorusn?

Merhaba,
Windows r yap, oradan services.msc yazdıktan sonra, SysMain hızlı getirme ya da superfetch adı altında gereksiz servisi kapat (kısaca gereksiz hizmetlerı kapat).

Cevabınız için teşekkürler ama ne yaparsam olmadı. Sağlığı iyi ancak donanımsal bir hata olduğunu düşünmeye başladım

Cevabınız için teşekkürler ama ne yaparsam olmadı. Sağlığı iyi ancak donanımsal bir hata olduğunu düşünmeye başladım.

HDD kulanıyorsanız Windows 10'da eziyet çekersiniz aynısını bende yaşadım ve düzeldi ama bazen %100'ü görüyor size tavsıyem ya SSD aldın ya da başka bir Windows sürümü kullanın.

Cevabınız için teşekkürler ama ne yaparsam olmadı. Sağlığı iyi ancak donanımsal bir hata olduğunu düşünmeye başladım

Bu HDD'yi düşük fiyattan satın illa alan toptancılar olacaktır. Üstüne de para ekleyip SSD alın. Önerim Patriot veya Samsung EVO olacaktır.

Merhaba,

Windows 10, 64 bit

Windows 10 ve sonrası sürümler Disk konusunda fazla kaynak kullanıyor, %100'lere çıkması gayet normal. Bir süre beklerseniz gerekli yüklemeler / güncellemeler bitince normale dönecektir. @ZerTV dediği gibi bu tür servisleri kapatarak disk kullanımını düşürebilirsiniz. Windows Update ve Windows Defender HDD sistemlerde çok kaynak kullanır bunları devre dışı bırakarak kullanabilirsin.

Son çare bu gibi. Windows yüzünden PC'yi kıracak noktaya geldim artık.

Kırmayın başka bir Windows kurun daha iyi olur SSD yoksa Windows 10 kurmanı tavsıye etmıyorum.

Vallah 16 yıllık PC'ye Windows 10 kurdum eziyet çekıyom ama kurmam lazım dı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı