Çözüm Disk %100 Sorunu - DISK BOOT FAILURE

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crabb

Hectopat
Daha fazla  
Sorunum başlıkta belirttiğim gibi disk kullanımı %100. Gerek oyun oynarken gerek işlem yaparken PC bir anda donuyor ve restart atmak zorunda kalıyorum. Ve bu zaman diliminde kasanın HDD ışığı yanmıyor. Restart attıktan sonra ise ya " DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER " ya da " A Disk Read Error Occurred " hatası alıyorum.Pcyi kapattıktan sonra 5 dakika bekledikten sonra açtığımda sorun gitmiş oluyor. Fakat son zamanlarda nerdeyse her zaman olmaya başladı. Sorunu biraz araştırdıktan sonra HD Tune 5.60 Programını indirdim ve healt kısmına baktım.

Programdan anlamıyorum fakat kırmızı iyiye işaret değil. Screenshots'u alta koyuyorum şimdiden yardımlarınız için sağ olun...

Ekran Alıntısı.PNG
Ekran Alıntısı2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
250 GB diskler öleli çok oldu. 320 GB diskler bile ölmeye başladı. SSD'ye geçin.

Bu arada öldü erken satışı bitti demiyorum. Bu diskler satışa çıkalı 6 yıldan fazla olduğundan şimdiye hepsi ömrünü doldurdu diyorum. Bir sabit disk 6 seneden sonra fiziksel olarak ölmeye başlıyor. Fizik kanunları var zira. Aşınma oluyor...

Çözüm: SSD'ye geçilecek. Disk ölmüş.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı