Eğer o işaretlediğiniz bölümlerde önemli verileriniz yoksa bölümleri silip D diskini genişletebilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyin.
- Birleştirmek istediğiniz bölümlere sağ tıklayın ve ardından "Birim Sil..."e tıklayın.
- D diskine sağ tıklayın ve ardından "Birimi Genişlet"e tıklayın.
- Yönergeleri izleyin. (İleri, ileri, ileri... diye tıklayacaksınız.)
Neden D diski dinamik diske dönüşmüş anlayamadım.
Aomei Partition Assistant ile deneyin bir de. Programı kurup çalıştırdıktan sonra D'ye sağ tıklayın ve ardından "Bölüm Boyutlandırma"ya tıklayın.
Sonraki adımlara bakmak için şu videoyu 11. saniyeden itibaren izleyebilirsiniz.
Pardon ben burada saniyeyi karıştırmışım. 23. saniyeden itibaren başlıyor yapmanız gereken adımlar.Sonraki adımlara bakmak için şu videoyu 11. saniyeden itibaren izleyebilirsiniz.
Pardon ben burada saniyeyi karıştırmışım. 23. saniyeden itibaren başlıyor yapmanız gereken adımlar.
Sağ tıklayıp "Bölüm Boyutlandırma"ya tıklayınca videodaki gibi genişletemiyor musunuz? Eğer genişletemiyorsanız D diskini temel diske (eski haline) dönüştürmek gerekebilir.
Ekleme: Şimdi fark ettim. Siz diski genişletmişsiniz zaten. Eskiden 700 GB iken şimdi 900 GB olarak görünüyor.
Diski böyle kullanabilirsiniz.
Ancak illaki geriye kalan 30 GB'lık alanı da diske eklemek isterseniz D'yi yeniden temel diske dönüştürmeniz gerek gibi görünüyor. Temel diske dönüştürmek için de diski biçimlendirmeniz gerekebilir.
Eğer D'de çok fazla veriniz varsa 30 GB için uğraşmaya değmez bence. Ancak yoksa diski temel diske çevirip D'yi genişletebilirsiniz. (Hatta çevirmekle falan uğraşmanıza bile gerek yok. Komple bütün birimleri silip D'yi yeniden tek disk halinde oluşturabilirsiniz.)
Bunu yapmak için Aomei'yi ya da Windows'un disk yönetimini açın. D'ye sağ tıklayıp "Bölümü Sil"e tıklayın. Bunu siyah görünmeyen bütün yerler için yapın.Komple bütün birimleri silip D'yi yeniden tek disk halinde oluşturabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.