Disk birleştirme

Loser Samet

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bunu nasıl toplarım? Bazı kısımların üstüne gelip sağ tıkladığımda sadece yardım falan yazıyor. Tek parça haline gelmez mi bu?

Dosya Ekleri

• LAN.png
    46,5 KB · Görüntüleme: 74
Arkadaşlar bunu nasıl toplarım? Bazı kısımların üstüne gelip sağ tıkladığımda sadece yardım falan yazıyor. Tek parça haline gelmez mi bu?

Hepsinin üzerine sağ tıkla, birim sil önemli dosyaların varsa yedekle bütün hepsini sil. Tek bir disk olana kadar tek bir disk olunca siyah görünüm alacak. Ona sağ tıkla yeni basit birim de, ilerle ilerle geç.

Artı -1 Eksi

Birimlerin bir tanesi hariç hepsini sağ tıklayarak silin.
Sonrasında mavi kutu içerisinde yer alan ayrılmış diske tıklayın ve birimi genişlete basın. Tek birim şeklinde yapılandırabilirsin.

Artı -1 Eksi
Çalıştır ekranına "diskpart" yazın. Tırnaklar olmayacak.

Sonra sırası ile şu adımları izleyin:
  1. list disk
  2. select disk 1
    1. Dikkat: 1 yazan yere disk numarası gelecek ve disk silinecek. O yüzden boyutuna bakarak da emin olun doğru diski seçtiğinize. Sizin sileceğiniz disk yaklaşık 500 GB.
  3. clean
  4. create partition primary
  5. format quick fs ntfs
  6. exit
Not: Bu işlem sonrası 2. adımda seçtiğiniz diskin içindekiler silinir. Attığınız resimde zaten boş olduklarını görüyorum. Sadece doğru diski seçtiğinizden emin olun.

D
Doğru mu anlıyorum, disk üzerindeki bölümleri birleştirerek tek bölüm mü yapmak istiyorsunuz? Eğer öyleyse Windows sistem kurulumu esnasında uygun olarak bölümlendirir. Bunları birleştirmemelisiniz.

D

Doğru mu anlıyorum, disk üzerindeki bölümleri birleştirerek tek bölüm mü yapmak istiyorsunuz? Eğer öyleyse Windows sistem kurulumu esnasında uygun olarak bölümlendirir. Bunları birleştirmemelisiniz.
Yeni bir win10 temiz kurulum yapsam bu hdd 2. disk işletim sistemi kurmadığım disk olarak kalsa yinede biçimlendirme fln yapabilirmiyim.

Yeni bir win10 temiz kurulum yapsam bu hdd 2. disk işletim sistemi kurmadığım disk olarak kalsa yinede biçimlendirme fln yapabilirmiyim.
Sanırım ben yanlış anlamışım, çünkü ekran görüntüsünü tam olarak tarayamamıştım. Anladığım kadarıyla ikinci bir diskiniz var ve onun üzerindeki bölümleri silerek tek bir bölüm yapmak istiyorsunuz. Eğer öyleyse Diskpart aracıyla ilgili yapılan öneriyi uygulayın.
Uyarı: Arkadaş uyarmış ama tekrar uyarayım; list disk komutunu yazdıktan sonra disklerinizin boyutlarını kontrol edin ve silmek istediğiniz disk numarasından emin olduktan sonra select disk komutunu kullanın. Yanlış bir diski seçerseniz verilerinizi kaybedebilirsiniz.
Sağlıklı günler dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…