Disk bölme MB'si çok düşük

TheHub

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• Laptop: Hp Victus 16-S0024NT • İşlemci: AMD Ryzen 5 7640HS • Ekran kartı: Laptop Rtx 4060 • RAM: (2x8) 16 GB 5600 Mhz Ddr 5 • SSD: Samsung PM9A1 MZVL2512HCJQ PCI-Express 4.0 512 GB M.2 SSD
• Windows 10 Pro
•Mause: Bloddy A90
•Kulaklık: Gamepower Medusa Rainbow
Meslek
Öğrenci
Selam format attım PC'ye disk ayırdım ama sadece 37 GB ayırabildim başka ayrılmadı fotoğrafla göstersem daha iyi.

1679127071831.png

Başka ayrılmıyor eskiden daha büyük oluyordu ne yapabilirim?

Cevap?

Son düzenleme:
Dostum o ekranda birden fazla bölüm olacak hepsini sil bir tane kalacak zaten orada ayırma işlemi yap.

Bir bölümden alan ayırabilmek için bölümün içindeki taşınamaz dosya olmaması gerekiyor bölümün sağında. Windows tam olarak bunu düzgün kontrol edemiyor. GParted ile Linux üzerinde bölüm ayırma yapılabilir.

Ancak uyarayım; Windows risk almak istemediği için düzgün kontrol edemiyor, bunun anlamı taşınamaz dosyalar varsa ve siz bölüm ayırdığınızda bu tarz bir dosya zarar görürse, muhtemelen kullanılamaz hale gelir. Bunun da anlamı Windows'un açılmaması olabilir. Yine de denemek istersen, herhangi bir Linux dağıtımını Live USB olarak çalıştır yada, GParted'ın önyüklenebilir ISO'sunu yazdır bir USB belleğe. Uyarımı yaptım, kalanı sana kalmış. Olurda boot edemezsen PC'yi, EFI bölümünü silip yeniden oluşturmayı deneyebilirsin. Zorla alan ayırınca konumlar kayabiliyor, EFI'de belli bir konumdaki şeyleri yüklemeye çalıştığı için, açılamıyor. Risk sana kalmış.

Olurda EFI'yı yeniden oluşturmak zorunda kalırsan burada nasıl yapacağının yöntemi var;
Dostum o ekranda birden fazla bölüm olacak hepsini sil bir tane kalacak zaten orada ayırma işlemi yap.
Mesajına dislike attım çünkü o bölümden alan ayırma değil, diskteki bölümleri silerek kullanılan alanı almak. Ek olarak eğer olurda bootfile'ın (EFI) olduğu bölümü silerse, bilgisayarı açılmaz, boot dosyalarını yeniden oluşturması gerekir. Durduk yere başına dert açar. Farkında olmadan zararlı bilgi veriyorsun, uyarmadan etmeden...

Mesajına dislike attım çünkü o bölümden alan ayırma değil, diskteki bölümleri silerek kullanılan alanı almak. Ek olarak eğer olurda Bootfile'ın (EFI) olduğu bölümü silerse, bilgisayarı açılmaz, boot dosyalarını yeniden oluşturması gerekir. Durduk yere başına dert açar. Farkında olmadan zararlı bilgi veriyorsun, uyarmadan etmeden...

Ben bundan bahsediyorum dostum adam format diyor.

Dosya Ekleri

• sshot-16.png
    sshot-16.png
    43,9 KB · Görüntüleme: 89
Tamam işte format anında az disk ayırdım diyor.

Hayır arkadaşlar bakın iyi dinleyin ben format atmak istiyordum. Disk ayırıcaktım eski Windows durması için ayırcağım diskede yeni Windows'u kuracaktım ama o attığım fotoğrafta disk bölümü formatımı atmadan önce 39.500 bir şeydi. Neyse ben ayırdım ve en fazla 37 GB yapabildim. 8.1 kurcağım içinde 37 yeterli geldi ve kuruluma başladım kurdum. Amaa.

1679144192182.png

Son durum bu ben 34 GB olanda 8.1 yeni kurduğum 431 GB olanda eski Windows'um ben 431 GB olan D diski 140 GB'sini filan C ye aktarmak istiyorum ama aktaramıyorum işte en fazla 2 GB artık gönderebiliyorum buna çözüm bulun yav.

Bir bölümden alan ayırabilmek için bölümün içindeki taşınamaz dosya olmaması gerekiyor bölümün sağında. Windows tam olarak bunu düzgün kontrol edemiyor. Gparted ile Linux üzerinde bölüm ayırma yapılabilir.

Ancak uyarayım; Windows risk almak istemediği için düzgün kontrol edemiyor, bunun anlamı taşınamaz dosyalar varsa ve siz bölüm ayırdığınızda bu tarz bir dosya zarar görürse, muhtemelen kullanılamaz hale gelir. Bunun da anlamı Windows'un açılmaması olabilir. Yine de denemek istersen, herhangi bir Linux dağıtımını Live USB olarak çalıştır ya da, Gparted'ın önyüklenebilir ISO'sunu yazdır bir USB belleğe. Uyarımı yaptım, kalanı sana kalmış. Olurda boot edemezsen PC'yi, EFI bölümünü silip yeniden oluşturmayı deneyebilirsin. Zorla alan ayırınca konumlar kayabiliyor, EFI'de belli bir konumdaki şeyleri yüklemeye çalıştığı için, açılamıyor. Risk sana kalmış.

Olurda EFI'yı yeniden oluşturmak zorunda kalırsan burada nasıl yapacağının yöntemi var;

Mesajına dislike attım çünkü o bölümden alan ayırma değil, diskteki bölümleri silerek kullanılan alanı almak. Ek olarak eğer olurda Bootfile'ın (EFI) olduğu bölümü silerse, bilgisayarı açılmaz, boot dosyalarını yeniden oluşturması gerekir. Durduk yere başına dert açar. Farkında olmadan zararlı bilgi veriyorsun, uyarmadan etmeden...

Hocam anladım sizi ben şimdi diski tamamen sıfırlamadan yer ayıramaz mıyım?

Hayır arkadaşlar bakın iyi dinleyin ben format atmak istiyordum. Disk ayırıcaktım eski Windows durması için ayırcağım diskede yeni Windows'u kuracaktım ama o attığım fotoğrafta disk bölümü formatımı atmadan önce 39.500 bir şeydi. Neyse ben ayırdım ve en fazla 37 GB yapabildim. 8.1 kurcağım içinde 37 yeterli geldi ve kuruluma başladım kurdum. Amaa.

Eki Görüntüle 1706000

Son durum bu ben 34 GB olanda 8.1 yeni kurduğum 431 GB olanda eski Windows'um ben 431 GB olan D diski 140 GB'sini filan C ye aktarmak istiyorum ama aktaramıyorum işte en fazla 2 GB artık gönderebiliyorum buna çözüm bulun yav.

Hocam anladım sizi ben şimdi diski tamamen sıfırlamadan yer ayıramaz mıyım?
Diski sıfırlamadan GParted ile bölüm ayırabilirsin, ama dediğim gibi yeniden EFI bölümlendirmesi yapman gerekebilir. Ayrıca bölümlerin yerini değiştirmekte gerekebilir sıfırlamaktansa. Yine de sıfırlamadan ayırabilirsin.

Diski sıfırlamadan Gparted ile bölüm ayırabilirsin, ama dediğim gibi yeniden EFI bölümlendirmesi yapman gerekebilir. Ayrıca bölümlerin yerini değiştirmekte gerekebilir sıfırlamaktansa. Yine de sıfırlamadan ayırabilirsin.

Ya hocam Linux kuramam çünkü Windows kurdum ya şu an disk ayıramıyorum ya hani ne yapacağım ya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı