Merhaba, diskimi disk yonetiminden bolmek isterken bozulmus olabilir sorunu ile karşılastım. Daha sonra MiniTool Partition Wizard programı ile 100 MB'lik 1-2 bölümü birleştirmek istedim daha sonra reset attıgımda şu an PC boot menusunde hiçbir sıstemı gormuyor. Ayrıca RAM'lerden birini de gormuyor. Ne yaptıysam olmadı. Sorun hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
100 MB olan bölüm EFI (Bootloader) bölümü. Normalde silinemez ve bu olmadan Windows başlatılamaz. Elinizde Windows yüklü USB bellek varsa rehberi deneyin. Sorun çözülmezse sıfırdan kurulum yapın.
Bugün sabit diskte kurulu olan Windows 10 işletim sistemimi Casper V8 ile SSD'ye klonladım. Fakat yazılım sanırım Windows 10 ile uyumlu olmadığından hem sabit diskteki EFI bölümünü hem de SSD'ye kopyalaması gereken EFI bölümünü pert etti. İşlem bitince PC'yi açmak istediğimde "Checking Media...
UEFI Windows 10 kurulum rehberimizde bilgisayarınıza nasıl adım adım en son sürüm Windows 10 kurabileceğinizi gösteriyoruz. Satın aldığınız bilgisayarla