Disk Bölümlerini Birleştirmek

Gaddaryan

Kilopat
Daha fazla  
Sistemden 1 TB'lık HDD'yi çıkartıp SSD'yi takıp UEFI Windows kurulumu yaptım. Sonra HDD'yi de kasaya taktım fakat bilgisayarıma girdiğimde disk 3 parçaya bölünmüştü ve boyutu 1 TB'ı geçiyordu. Biçimlendirdim hepsini. Disk yönetiminden fazla gözüken ayrılmış HDD'yi sildim ancak resimdeki gibi bir görüntü oluştu. 501 MB ayrılmamış gözüken kısmın bana bir zararı olur mu? HDD'yi tamamen yeni almış gibi nasıl sıfırlayabilirim?
14287533_10154411577067557_1557878264_n.jpg

14302916_10154411579237557_2063185739_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
F ve G disklerinin içi boşsa Disk Yönetimi'nden sağ tuş tıklayıp bölümleri silin. Onlar da ayrılmamış siyah alan haline dönüşecektir ve tek parça olacaktır. Ondan sonra bölüm oluşturup, biçimlendirerek ve gerekiyorsa harf yolu belirleyerek tek parça kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Yanlış diski silmeyin, C'yi silmeyin yani farkında olmadan.

F ve G disklerinin içi boşsa Disk Yönetimi'nden sağ tuş tıklayıp bölümleri silin. Onlar da ayrılmamış siyah alan haline dönüşecektir ve tek parça olacaktır. Ondan sonra bölüm oluşturup, biçimlendirerek ve gerekiyorsa harf yolu belirleyerek tek parça kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Yanlış diski silmeyin, C'yi silmeyin yani farkında olmadan.
Çok sağ ol dediğin gibi yaptım oldu. Diski tek parça olarak kullanmam diskin ömrünü azaltır mı? Bir yerde öyle okumuştum diye hatırlıyorum.

Öyle bir bilgiye rastlamadım. Ancak istiyorsanız hani yedeğin yedeği gibi bir düşünceyle, biri daha ufak ve sadece arşiv amaçlı olacak şekilde iki bölüme ayırabilirsiniz. Tek kullanımda bir zarar görmez. Bölümlere ayırma zorunluluğunuz yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı