Çözüm Disk Boot Failure Hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Çankaya, Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Aşağıdaki gibi hata alan arkadaşlar :
Kod:
Disk Boot Failure, Insert System Disk and Press Enter
Disk Failure, Insert System Disk and Press Enter
Disk Failure

Yapmaları gerek BIOS'a girmeleri ve Boot Sequence, yani Boot edilecek aygıt sıralamasında işletim sistemlerinin yüklü olduğu HDD'yi ilk sıraya almaları gerekiyor. Zira bazı anakartlarda (Benim anakartım da dahil.) Boot Sequence sıralamasında HDD 1. sırada olmazsa, işletim sistemi Boot edilmiyor.

Klasik bir American Megatrends üretimi BIOS'tan Boot Sequence sıralamasını gösteren bir ekran :

MSI_G31TM-P35_BIOS_Boot_Sequence.jpg

Boot Sequence'de 1. Sıraya aldığı halde sorun yaşıyorsa, ya da işletim sistemi kurarken sorunlar yaşıyorsa, ya da sıralamada görünmüyorsa zaten kullanıcı sorununun donanımsal olduğunu anlayacaktır. Burada anlatılmak istenen, genel olarak kullanıcıların yaşadığı ve karşılaştığı bu sorunu genel anlamda nasıl çözülebileceği. Her konuda ihtimaller ve istisnalar vardır. Ne kadar bilgi birikimine sahipseniz, bir o kadar da sorunlar hakkında daha yaratıcı ve çözüme daha yakın oluyorsunuz.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı