DISK BOOT FAILURE, INSERT MY SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

xFriendly

Hectopat
Makaleler
1
Yeni aldığım HDD'yi çok eski bir bilgisayara taktım. Tek HDD var PC'de oda P300 içerisinde hiç bir şey yok hiç kullanılmadı. PC açılırken şu hatayı: "DISK BOOT FAILURE, INSERT MY SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"vermesi normal midir? İçerisinde hiç bir şey olmadığı için böyle oluyor diye tahmin ediyorum ekstra olarakta takamıyorum kablo yetersizliğinden bir süre deneme şansım yok. Eğer bir problem olabilme ihtimali varsa geri göndereyim. @Neko @ShadYaqz @GCN[/USER]

Tam olmasa da Türkçesi '' Açılış diski bulunamadı sistem diski takın ve enter tuşuna basın" anlamına gelmektedir. Büyük ihtimal işletim sistemini ( Windows 10 ) bulamadığı için böyle bir şey ile karşılaştın.

Tam olmasa da Türkçesi '' Açılış diski bulunamadı sistem diski takın ve enter tuşuna basın" anlamına gelmektedir. Büyük ihtimal işletim sistemini ( Windows 10 ) bulamadığı için böyle bir şey ile karşılaştın.
Ya içerisinde Windows olduktan sonra yada yedek bir kablo bulduktan sonra harddiskte sorun olup olmadığını öğrenebilicem değil mi?

Ya içerisinde Windows olduktan sonra yada yedek bir kablo bulduktan sonra harddiskte sorun olup olmadığını öğrenebilicem değil mi?

• Şimdi biraz araştırdım ve şöyle bir şey ile karşılaştım ama dediğim gibi senin ki büyük ihtimal işletim sistemini bulamadığından kaynaklı.
    Disk boot failure insert system disk and press enter hatası şu durumlarda karşınıza çıkar:
    • Açılış önceliğinin hatalı olması veya değişmesi
    • Bilgisayara yeni sabitdisk takılması
    • Sistem Boot yani açılış sektörünün hasar görmesi
    • Sabitdisk kablolarında oynama, yerinden çıkma
    • Sabitdiskin ( HDD) bozulması

Sen yine de üstatlardan birinin cevap vermesini bekle :D onlar benden daha deneyimliler.

İşletim sistemi sabit diske kurulmadığı için sisteme gökten vahiy inmesini beklemeyin.
Çok açıklayıcı cevap teşekkür ediyorum. Burası adı üzerinde forum olduğundan ötürü öğrenmeye çalışıyoruz bazı şeyleri herkesin bilgisi uzmanlık alanı farklı o hata belki de bir arıza hatasıdır diye emin olmak istedim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı