Rehber Disk boyutu artıp azalıyor konularına yapılabilecekler

1. Yedekleme Alanını Yönetin 16.12.20

Ayarlar > Hakkında > Gelişmiş sistem ayarları altından "Sistem koruması" sekmesine geçin, diskinizi seçin ve ardından "Yapılandır"a tıklayın. Buradan yedekleme için ne kadar alan kullanılacağını yönetebilir veya kapatabilirsiniz.

Eki Görüntüle 783864

2. Sistem Dosyalarını Temizleyin 16.12.20

Aramaya "Disk Temizleyicisi" yazıp diskinizi temizleyebilirsiniz. Bu araç ile seçerek temizlediğiniz hiçbir seçenek bir sıkıntıya yol açmaz.

Windows Update ve Store indirmelerinden artan dosyaları temizlemek için disk temizleyici aracını kullanabilirsiniz. Yalnız burada kaçırmamanız gereken nokta asıl temizliği yapabilmeniz için "Sistem dosyalarını temizle" seçeneğinin işaretli olması.

1608127851950.png

Aşağıda da görüldüğü gibi "Sistem dosyalarını temizle" dendiğinde "Windows Update Temizle" adında başka bir seçenek geldi. Bu seçeneklerin hepsini işaretleyin.

1608127693694.png

3. Temp Dosyalarını Temizleyin 16.12.20

Ekleyen: @Yahya Nuroğlu

Windows tuşu + R'ye basıp temp yazın. Enter'layıp çıkan tüm dosyaları silin. Sonra yine Windows tuşu + R'ye basıp %temp% yazın. Çıkan tüm dosyaları silin. Sonra yine Windows tuşu + R'ye basın recent yazıp çıkanları silin.

4. Hiberfil.sys Dosyasını Silin 21.01.21

Hiberfil dosyası Windows'un hızlı başlatma seçeneği için kullanılan bir dosyadır. Sisteminiz SSD diske kurulu ise dosya boyutu için bu özellikten feragat edebilirsiniz. Hızlı başlatma özelliğini kapatmak veya açmak için öncelikle yönetici izni ile CMD ekranını açmanız gerekmektedir.

[CODE title="Kapatmak için"]powercfg -h off[/CODE]

[CODE title="Açmak için"]powercfg -h on[/CODE]
 
Son düzenleme:
Bende "Sistem hatası bellek dökümü dosyaları" diye dosya çıkıyor 3 GB'a yaklaşmış boyutu temizlersem bir problem olur mu?
 
Bende "Sistem hatası bellek dökümü dosyaları" diye dosya çıkıyor 3 GB'a yaklaşmış boyutu temizlersem bir problem olur mu?
Disk temizlemede otomatik temizleniyor. Bir şey olmaz yani. Tam emin değilim ama büyük ihtimal sistem mavi ekran verdiğinde oluşan minidump dosyalarını siliyordur.
 

Geri
Yukarı