Disk Durumum Nasıl?

Dikkat etmeniz gereken epey bir veri var aslında. Misal "Reallocated Sector Count" kısmı en dikkat etmeniz gereken verilerden birisi. Kendisi şimdiye kadar yeniden tahsis edilen blokları gösterir.

"Current Pending Sector" kısmı var mesela. Orası da şu an disk üzerinde ki kararsız sektörleri gösteriyor. O kısım mesela 1 diyelim. 1 tane sektör kararsız davranıyor anlamına geliyor. Ve eğer o kısım geri "0" değerine inmezse Bad Sector oluşur disk üzerinde.

"Read/Write Error Rate" ise disk üzerinde yaşanan okuma ve yazma hatalarını gösterir. Yine aynı şekilde diskin kafa ve plaklarında bir sorun çıkma ihtimali olabilir o değer yükseldikçe.
Çok teşekkürler hocam sağolun.

Aynı diski kullanıyorum, 10 yılı geçmiştir benimki de. CRC hatası dışında bir sorunu yok. 5-6 yıllık WD Blue ölüyor şu an. Bir daha disk alırsam Toshiba ilk tercihim.

Ekran Alıntısı.PNG

Aynı diski kullanıyorum, 10 yılı geçmiştir benimki de. CRC hatası dışında bir sorunu yok. 5-6 yıllık WD Blue ölüyor şu an. Bir daha disk alırsam Toshiba ilk tercihim.

Eki Görüntüle 941202

Benim Seagate Barracuda 2 TB 7200RPM disk ölüyor galiba bana mı öyle geliyor acaba?

1616708215100.png

Benim Seagate Barracuda 2 TB 7200RPM disk ölüyor galiba bana mı öyle geliyor acaba?

Eki Görüntüle 941217
Bad Sector yok ama baya bir okuma hatası var. Bad Sector oluşmadıkça dert etmeyin.
1616708383715.png

Bu da benim 9 yıllık, 2.5 inç Samsung HDD. Çatıda buldum. Önceki ölen diskim ile aynı marka model. Diğer diskim aslında yaşardı da işte Caddy'e takacakken elimden kayıp yere sertçe düştü. 4220 saattir çalışıyor. İlk bulduğum da 3000 saat falandı.

Okuma hatasının neden olduğunu bilmiyorum. Az önce programı kapatıp açtım bir dosya açtım. Tekrar test ettim okuma hatası artmış.
Kafa ile alakalı olabilir hocam. Kafa verileri doğru dürüst okuyamıyordur plaka üzerinden. HDD veya da HDD'ye bağlı güç kaynağı ile alakalı da olabilir yine. Baya bir nedeni var aslında. Artması hayra alamet değil hiç.

Kafa ile alakalı olabilir hocam. Kafa verileri doğru dürüst okuyamıyordur plaka üzerinden. HDD veya da HDD'ye bağlı güç kaynağı ile alakalı da olabilir yine. Bayağı bir nedeni var aslında. Artması hayra alamet değil hiç.

Disk bir hayli gürültülü çalışıyor. Seagate olduğu için galiba. HDD Sentinel ile test yaptım, HD Tune Pro ile baktım 0 hata. Ancak okuma hatası her defa daha çok artıyor.

Disk bir hayli gürültülü çalışıyor. Seagate olduğu için galiba. HDD Sentinel ile test yaptım HD Tune Pro ile baktım 0 hata. Ancak okuma hatası her defa daha çok artıyor.
O konudan @Assecreed hocam daha iyi anlar. Şimdi görmez ama görünce cevap verecektir mutlaka. :) Seagate'in bu düz Barracuda diskleri leş gibi zaten hocam. Kaç tane insan sorun yaşadı bunlar yüzünden. SMR kayıt kullanıyorlar ayrıca. Bunların içerisine önemli verilerinizi koymayın sakın. SMR kayıt kullanan HDD'ler sadece basit verilerin depolanması için kullanılabilir. Önemli veriler için tehlikeli bir HDD türüdür SMR. Seagate HDD alacaksanız Barracuda Pro, Ironwolf ve Ironwolf Pro gibi diskleri tercih edilmeli. Bunların ses sorunu yok ve düz Barracuda gibi SMR değil CMR kayıt kullanıyorlar. CMR kayıt kullanan HDD'ler sağlamdır. :)

O konudan @Assecreed hocam daha iyi anlar. Şimdi görmez ama görünce cevap verecektir mutlaka. :) Seagate'in bu düz Barracuda diskleri leş gibi zaten hocam. Kaç tane insan sorun yaşadı bunlar yüzünden. SMR kayıt kullanıyorlar ayrıca. Bunların içerisine önemli verilerinizi koymayın sakın. SMR kayıt kullanan HDD'ler sadece basit verilerin depolanması için kullanılabilir. Önemli veriler için tehlikeli bir HDD türüdür SMR. Seagate HDD alacaksanız Barracuda Pro, Ironwolf ve Ironwolf Pro gibi diskleri tercih edilmeli. Bunların ses sorunu yok ve düz Barracuda gibi SMR değil CMR kayıt kullanıyorlar. CMR kayıt kullanan HDD'ler sağlamdır. :)

Üzerinde oyun ve yazılım projelerim var başka bir şey yok. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı