Merhabalar, başlıktan gördüğünüz Linux Mint 20.1 kullanıyorum. Isınamadım Windows 10'a geri döncem hiçbir yerden çözüm bulamadım. Daha önce bunun gibi konu açtım açmıştım fakat Ubuntu'ydu ve şimdi Linux Mint'teki çözümü bekliyorum.
Yani derken ? Yöntem basit. Eğer Windows'a dönmek istiyorsanız Windows USB'si hazırlayıp rahat bir şekilde dönebilirsiniz. Eğer linux'ta NTFS formatlamak istiyorsanız kullandığınız dağıtım üzerinden ntfs desteği sunan paketi kurmanız gerekiyor.
İlk önce Ventoy veya WoeUSB ile Windows'un ISO dosyasını USB'ye yazdırın. Windows kurulumuna geçmeden önce diski NTFS olarak biçimlendirmeniz gerekmiyor. Windows kurulum sırasında Linux'un kurulu olduğu bölümü biçimlendirip devam edersen zaten NTFS dosya sistemi üzerine Windows'u kurmaya başlıyor.
İlk önce Ventoy veya WoeUSB ile Windows'un ISO dosyasını USB'ye yazdırın. Windows kurulumuna geçmeden önce diski NTFS olarak biçimlendirmeniz gerekmiyor. Windows kurulum sırasında Linux'un kurulu olduğu bölümü biçimlendirip devam edersen zaten NTFS dosya sistemi üzerine Windows'u kurmaya başlıyor.