Disk guid bölüntü tablosu düzenini sorunu macOS Catalina AMD 10.15.2

ozkan_me

Kilopat
Dün USB WIN32DISKmanager ile macOS Catalina 10.15.2 AMD & Intel güncel kurulum imajı'nı adımları doğru yaptığımı düşünerek kurulum yapmaya çalıştım fakat HDD biçimlendirdiğim kısımdan sonra (ekte bulunan fotoğrafta diski biçimlendirdiğim yerde kurulum aşamasında ki bir açılır kutu yok nedenini bilmiyorum) kuruluma geçince "Bu disk GUID bölüntü tablosu düzenini kullanmıyor. Bölüntü düzenini değiştirmek için disk izencesini kullanın. Diski içeren aygıtı seçin, sil düğmesini tıklayın, disk bölümü düzenini seçin ve daha sonra sil'i tıklayın." hatasını alıyorum. İnternet'te araştırdığımda sağlıklı bir bilgi bulamadım. Paragon ile HFS+ dosya sistemini değiştirip APFS yapmaya çalıştım ama bu seferde APFS sekmesi çıkmadı sistemim aşağıda yazıldığı gibi.

AMD Ryzen 5 1600.
Gigabyte AX370M-DS3H.
BIOS version F23D.
G.Skill 16 GB (2x8GB) RipjawsV siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V (F4-3200C16S-8GVkb)
WD2500JS 250GB SATA disk.

Dosya Ekleri

• 83431090_1101846326824490_1134148795261517824_n.jpg
    83431090_1101846326824490_1134148795261517824_n.jpg
    86,6 KB · Görüntüleme: 164
Son düzenleyen: Moderatör:
OCZ 240GB Trion 150 SSD'de denedim aynı sorunu yaşadım. Disklerin GUID/GPT desteği olması gerektiği konusunda Catalina kurulum talimatlarında yazmıyor.

"GPT disk tablosu yapısını destekler."
Normalde Apple MBR disklere kurulumu zaten desteklemiyor. Catalina sürümü itibari ile bu desteği eklemedik. Çünkü sistemi bozabiliyor. Windows sisteminizi UEFI olarak kurduysanız; zaten GUID/GPT destekli geleceğinden sadece APFS dönüştürme yaparak kurabilirsiniz.

OCZ 240GB Trion 150 SSD'de denedim aynı sorunu yaşadım. Disklerin GUID/GPT desteği olması gerektiği konusunda Catalina kurulum talimatlarında yazmıyor.
Yazıyor ayrıca MBR devri kapanalı çok oldu.

"GPT disk tablosu yapısını destekler" mesajı benim gibi Windows kullanan bu bilgiye hiç ihtiyaç duymayan için macOs sistemin kurulum sırasında GPT desteklemesi gerektiği konusunda bilgisi olmaması normal diye düşünüyorum. Forumda yazılan öneriler doğrultusunda gerekli işlemleri gerçekleştirmeme rağmen sorunun çözülmediğini ilk mesajda belirttim. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim ama soruna yönelik bir çözüm sunmuyorlar.

Windows kullanan kişinin bu bilgiye sahip olması gerekli değil ama GPT olarak kullanmıyorsa hata yapıyor demektir. Çözemediyseniz belirtin ki yardımcı olalım. SSD'de herhangi bir verin yoksa veya sadece macOS için kullacansan şu şekilde deneyin.
SSD sisteme takılı olsun. Görseldeki resimden;
Görüntü > Tüm aygıtları göster
SSD komple olarak çıkacaktır. Bu şekilde APFS olarak biçimlendirmeyi dene veya APFS'ye dönüştürmeyi dene.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı