sarp31
Centipat
Daha fazla
Güvenli moda giriş yapamıyorum bu ikinci kez başıma geliyor bu hata ilk seferinde windowsa temiz kurulum yapmıştım üzerinden 3 hafta geçti sadeceMerhaba Sarp
1. Temel Doğrulama:
- Tüm kabloların, özellikle SATA ve SSD güç kablolarının iyi bağlandığından emin olun.
2. Güvenli modda başlatmayı deneyin:
- Bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows gelişmiş seçenekler menüsü görünene kadar F8 tuşuna art arda basın.
- "Güvenli Mod" u seçin ve Windows'un bu modda başlayıp başlayamayacağını görün.
3. Disk Kontrol Aracı:
- Güvenli Mod'a erişebiliyorsanız, komut istemini yönetici olarak açın.
- 'Chkdsk C: /f' yazın ve Enter tuşuna basın. Bu, C: diskindeki (genellikle Windows yükleme diski) hataları kontrol eder ve düzeltmeye çalışır.
4. SSD Teşhis Yardımcı Programı:
- SSD üreticinizin web sitesine gidin ve bir tanılama aracı arayın. Birçok üretici, SSD'nin sağlığını kontrol edebilen ve sorunları çözebilen yazılımlar sunar.
5. Windows Kurulumunu Onarın:
- Bir USB çubuğunuz veya Windows kurulum DVD'niz varsa, takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
- "Bilgisayarınızı onarın" ı seçin ve kurulumu onarmayı denemek için talimatları izleyin.
6. BIOS Ayarları:
- Önyükleme yaparken, BIOS'a girin (genellikle F2, F10 veya DEL tuşuna basarak).
- SSD'nin tanındığından ve ilk önyükleme seçeneği olarak yapılandırıldığından emin olun.
- Ayrıca SATA yapılandırmasının doğru olduğundan emin olun (örneğin AHCI).
7. Veri Kurtarma:
- Windows'un başlatılmasını sağlayamıyorsanız ve SSD'de önemli verileriniz varsa, bir veri kurtarma yazılımı kullanmayı veya dosyalarınızı kurtarmak için bir uzmana götürmeyi düşünün.
8. Windows Yeniden Yükleme:
- Hiçbir şey işe yaramazsa, Windows'u yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz. Önce tüm verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.
9. Değiştirmeyi düşünün:
- SSD arıza belirtileri gösteriyorsa veya tanınmıyorsa, değiştirilmesi gerekebilir.
10. Önleme:
- Bilgisayarınızı gelecekteki elektrik kesintilerinden korumak için bir UPS satın almayı düşünün.
Umarım bu adımlar sorunun çözülmesine yardımcı olur. Hatalar devam ederse, uzman teknik yardım almanızı öneririm.
TamamdırDisk hataları onarılıyor sorunu nasıl çözülür? buradakı cozumlere bakabılırsın
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.