Çözüldü Disk klonlama sırasında ayrılmamış alan oluştu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bugzone2.0

Hectopat
Katılım
17 Şubat 2018
Mesajlar
471
Makaleler
1
Çözümler
5
Yer
İzmit/KOCAELİ
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Jr. Java Back-end Developer
Merhabalar, Technopat YouTube kanalındaki disk klonlama rehberi ile disk klonlama yaptım.
  • Eski disk: Kingston HyperX 120GB SSD
  • Yeni disk: Samsung 970 Evo 256 GB
Disk klonlama başarılı oldu fakat Samsung SSD'nin toplam boyutu 120GB olarak görünüyor, disk yönetiminden baktığımda 112 GB ayrılmamış alan var. Bu ayrılmamış alanı nasıl tek bir birim halinde birleştirebilirim? Amacım 256 GB olan boyutu tek parça olarak kullanmak. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir disk bölümleme aracı ile tercihen Minitool Partition Wizard, C:\ olarak gözüken sürücünüzü "Genişlet" diyerek SSD deki bütün alanı o sürücüye ekleyebilirsiniz.
Bir disk bölümleme aracı ile tercihen Minitool Partition Wizard, C:\ olarak gözüken sürücünüzü "Genişlet" diyerek SSD deki bütün alanı o sürücüye ekleyebilirsiniz.
 
Çözüm
Program önerisi için "running Free"' arkadaşa teşekkür ediyorum, sorunumu program ile çözdüm, benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için adım adım anlatayım.
  • Program kurulumu bittikten sonra programı açıp "disk & Partition management" (disk ve bölümlerini yönet) butonuna tıklıyoruz.
  • Açılan ekranda alt kısımdan düzeltmek istediğiniz diskin ana bölümüne tıklayıp "extend" (genişlet) diyoruz.
  • Açılan pencerede "take Free space from" (boş alanı al) kısmından diskin boş, ayrılmamış olan birimini seçiyor ve alt tarafında bulunan çubuktan boyutunu ayarlıyoruz. Bu boyut ayarlama işi boş olan birimin ne kadarını almak istediğimizi belirtiyor, işaretçiyi sonuna kadar çekerek ayrılmamış birimin tamamı almasını sağlıyoruz ve tamam diğerek işlemi tamamlıyoruz. Görüntüler:

    görüntü1.jpg


    görüntü2.jpg
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı