Disk klonlama veri kaybına sebep olur mu?

French ArKaDaTa

Hectopat
Arkadaşlar kronik sorunlu su Adata 630'u M.2 SSD'me klonlamak istiyorum. Disk klonlamak veri kaybına sebep olur mu? YouTube'da video izledim ve bir program yardımıyla bunu yapıyorlar. Bu programın verileri çalmadığı ne malum? Bunun yerine harici bir HDD'yi bağlayıp direkt verileri aktarmak mı daha iyi olur? Son sorum iki bilgisayar arası tek kablo ile veri aktarımı yapmak mümkün mü? Mümkünse iki USB çıkışlı bir kablo mu olmalı?

Hocam bir şey daha soracağım. Klonlama kaynağı olan disk bayağı dolu ama klonlama hedefi olan diski boşatlıyorum şu anda. Şöyle gözüküyorlar.

1665219076597.png

D'yi boşaltmak yeterli değil mi? C böyle kalsa sorun olur mu?

C kalsın böyle D'yi boşalt yeter

Hocam işlemler tamam. Son durum böyle.

1665241133583.png

C diskine format atsam PC'deki her şey silinir mi yoksa kalır mı? BIOS'u E'den başlattım yani M.2 SSD'den. Ya da C diskini nasıl boşaltabilirim? Bayağı bir şeyler seçtim sildim ancak hiç boşalmadı.

Hocam işlemler tamam. Son durum böyle.

1665241133583.png

C diskine format atsam PC'deki her şey silinir mi yoksa kalır mı? BIOS'u E'den başlattım yani M.2 SSD'den. Ya da C diskini nasıl boşaltabilirim? Bayağı bir şeyler seçtim sildim ancak hiç boşalmadı.

1665241279989.png

Akıllı depolamada C dolu ancak E böyle gözüküyor.

Hocam sistemi hangi diskten başlattıysanız C diski odur silerken dikkat edin. Disk yönetiminden sileceğiniz diske sağ tıklayıp diski temizle diyerek silebilirsiniz
Silinen disk bilgisayar kısmında gözükmesse yine disk yönetiminden yeni basit birim diyerek halledebilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı