Disk kopyalama işlemi sonrası kullanılmıyor

BenAkiff

Hectopat
Daha fazla  
1 TB M.2 SSD aldım ve önceki SATA SSD'm içindeki Windows'u M.2 SSD'ye disk kopyalama ile aktardım. Kopyalama bitince bilgisayarı kapattım SATA'yı çıkarttım bilgisayarımı açtım ve sorunsuz şekilde kopyalamayı hallettim fakat SATA'ları tekrar taktım ve kopyalamış olduğum SATA ne kadar kullanımda olarak gözükse de bu bilgisayar kısmında yoktu, biçimlendirdim, cihazı kaldır falan yaptım ama yok bir türlü bu bilgisayar kısmına alamıyorum SSD'yi.

(Kullanamıyorum dediğim SSD "Disk 1" )

Dosya Ekleri

• 1741266058623.png
    1741266058623.png
    41,4 KB · Görüntüleme: 21
  • 1741266140487.png
    1741266140487.png
    78,5 KB · Görüntüleme: 19
Disk 1 olan görünmüyor sanırım. Yeni birime sağ klik yapıp, sürücü harfi ve yollarını değiştir seçerek, bir harf atamayı denediniz mi ?
Hatta o diski veri diski gibi kullanmayı düşünüyorsanız; 634 MB 100 MB lık bölümleri silin. tek bir bölüm haline getirin. Biçimlendirip o şekilde kullanın. Yine sürücü harfi atanmazsa yukarıda yazdığım yöntemi deneyin.
Bölümler silinmiyorsa, partition manager uygulamalarını deneyebilirsiniz.
MiniTool Partition Wizard ı öneririm.
Bu işlemleri yaparken çok dikkatli olun. Doğru sürücüyü seçtiğinize emin olup öyle işlem yapın.

Disk 1 olan görünmüyor sanırım. Yeni birime sağ klik yapıp, sürücü harfi ve yollarını değiştir seçerek, bir harf atamayı denediniz mi?
Hatta o diski veri diski gibi kullanmayı düşünüyorsanız; 634 MB 100 MB'lık bölümleri silin. Tek bir bölüm haline getirin. Biçimlendirip o şekilde kullanın. Yine sürücü harfi atanmazsa yukarıda yazdığım yöntemi deneyin.
Bölümler silinmiyorsa, Partition Manager uygulamalarını deneyebilirsiniz.
Minitool Partition wizard ı öneririm.
Bu işlemleri yaparken çok dikkatli olun. Doğru sürücüyü seçtiğinize emin olup öyle işlem yapın.

Dediğiniz gibi sürücü harfi ve yollarını değiştirden sürücüyü F harfine atadım ve halloldu. Böyle bir seçeneğim olduğunu bilmiyordum hep harf atamasını en baştan diski aktif ederken yapıyordum. Bunu da öğrenmiş oldum teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı