Disk küçültme boyutu fazla düşük

Makaleler
2
Daha fazla  
Selamlar öncelikle, bu akşam Linux Mint kuracaktım tüm ISO dosyalarını ve dosyaları hazırladım ama sıra Linux için 2. bir alan oluşturmaya geldiğinde şok oldum. Çünkü %70'i boş olan 512 GB'lık M.2 SSD'nin maksimum 8599 MB küçültebildiğimi fark ettim. 330GB boş alan varken bunun sebebi ne olabilir ve bir çözümü var mı?
Screenshot_1947.png

Attığın ekran görüntüsü bir sebepten dolayı kayboldu. Sadece "Screenshot_1947.png" diye bir yazı var. Yine de şöyle bir tahmin yürüteceğim ki şu an disk cache tarzı bir şey kullanıyor olabilirsin. Tam ismini hatırlamıyorum. Windows'un swap versiyonu diye aklımda tutmuştum. Ram'in yetmediği zaman diski ram olarak kullanması için bir Windows ayarı vardı. Eğer öyle bir şey yaptıysan belki suçlu o olabilir. Bir de hızlı başlatmayı kapatmanı öneririm. Bu ayarı güç ayarlarından bulabilirsin. Belki de hızlı başlat diski meşgul ediyor.

Attığın ekran görüntüsü bir sebepten dolayı kayboldu. Sadece "Screenshot_1947.png" diye bir yazı var. Yine de şöyle bir tahmin yürüteceğim ki şu an disk cache tarzı bir şey kullanıyor olabilirsin. Tam ismini hatırlamıyorum. Windows'un swap versiyonu diye aklımda tutmuştum. Ram'in yetmediği zaman diski ram olarak kullanması için bir Windows ayarı vardı. Eğer öyle bir şey yaptıysan belki suçlu o olabilir. Bir de hızlı başlatmayı kapatmanı öneririm. Bu ayarı güç ayarlarından bulabilirsin. Belki de hızlı başlat diski meşgul ediyor.
Ram olayını hiç yapmamıştım ama hızlı başlatı kapatmayı deneyeceğim.
Maalesef hızlı başlatı kapatmam bir işe yaramadı hâlâ aynı :(.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı