Disk kullanımı %100 hatası veriyor

BCSinEVANGELION

Hectopat
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA MK5076GSX
1-1.5 aydır disk kullanımı %100. 1.5 aydır google sekmesini bile açarken neredeyse 1 saat bekliyorum. Herhangi bir dosyaya tıklarken drop yiyorum. Bu konuya görsel yüklerken 20 dakika drop yedim mesela. Hiçbir şey yapmadım diyelim, drop girmese de yavaşlıyor yani sekme açarken uzun süre bekliyorum klasörden klasöre bir şey taşırken çok uzun sürüyor ve daha fazlası oluyor.
Kafayı yemek üzereyim demek isterdim ama çoktan yedim.
Görev yöneticisinden ve kaynak monitöründen baktığımda kaynaklarımı kullanan hiçbir şey yok.

Bunca zamana kadar yaptığım işlemler:
Windows search, sysmain(tam adını hatırlamıyorum) kapadım, regeditten bir ayar düzenledim ne olduğunu hatırlamıyorum.
Windows 10 sıfırlama özelliğiyle sıfırladım.
Diskte sağ tkladığımda çıkan iki seçeneğin tikini kaldırdım.

Aşağıda kullanım görüntüleri var. System genelde en çok kullanılan gözüküyor(maksimm 3 yazdığını gördüm) ancak 0Mb yazsa bile disk kullanımı %100.

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı2.PNG

Ekran Alıntısı3.PNG

HDD sağlığı azalmış ama yine de hep %100 olması normal değil kullandığım eski bir HDD vardı ve bu sağlıktan daha düşüktü sadece daha yavaş açılıyordu ilk HDD giden kabloları kontrol edin aynısı başıma geldi kablo tam girmiyordu ve yerinden çıkıyordu eğer hala düzelmiyorsa başka bir HDD veya SSD takmayı deneyin. Yüksek ihtimal SSD alınca düzelecektir.

HDD sağlığı azalmış ama yine de hep %100 olması normal değil kullandığım eski bir HDD vardı ve bu sağlıktan daha düşüktü sadece daha yavaş açılıyordu ilk HDD giden kabloları kontrol edin aynısı başıma geldi kablo tam girmiyordu ve yerinden çıkıyordu eğer hala düzelmiyorsa başka bir HDD veya SSD takmayı deneyin. Yüksek ihtimal SSD alınca düzelecektir.
2 tane HDD daha var ama onları taktığımda boot ekranına atıyor, kaydet ve çık yaptığımda birkaç saniye sonra tekrar aynı ekrana atıyor. Başka disk almayı düşündüm ilk yaşandığında ancak param yok. Mümkünse bu diskin problemini çözmek isterdim ama yakında helvasını yeme dışında yapacak çok bir şey yok gibi duruyor. Yine de başka çözüm önerileri varsa açığım.

2 tane HDD daha var ama onları taktığımda boot ekranına atıyor, kaydet ve çık yaptığımda birkaç saniye sonra tekrar aynı ekrana atıyor. Başka disk almayı düşündüm ilk yaşandığında ancak param yok. Mümkünse bu diskin problemini çözmek isterdim ama yakında helvasını yeme dışında yapacak çok bir şey yok gibi duruyor. Yine de başka çözüm önerileri varsa açığım.

Benim aklıma bunlar geldi hocam ucuza SSD almak en mantıklısı gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı