Disk kullanımı %100

pcbozan23

Picopat
Daha fazla  
Merhaba Technopat üyeleri, sorunum şu şekilde;
Disk kullanımı %100, bir an olsun düşmüyor. Bu yüzden PC çok kasıyor, bir de altta Windows 8.1 Pro Build 9600 yazısı çıktı. Lisans ile etkinleştirmiştim, lisans mı bitti anlamadım. Diskte 15 adet bad sector mevcut, üzerini örttüm ama hala sector olan kısım kullanılıyor galiba. Ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba Technopat üyeleri, sorunum şu şekilde;
Disk kullanımı %100, bir an olsun düşmüyor. Bu yüzden PC çok kasıyor, bir de altta Windows 8.1 Pro Build 9600 yazısı çıktı. Lisans ile etkinleştirmiştim, lisans mı bitti anlamadım. Diskte 15 adet bad sector mevcut, üzerini örttüm ama hala sector olan kısım kullanılıyor galiba. Ne yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Diskte 15 bad sector. Hemen yedekleme yapın ve o diski çöpe atın. Fazla kullanım ise, MSConfig'ten başlangıç kısmından gereksiz olanları kapat, daha hızlı açılır, belki disk kullanımı azalabilir. Yukarıdaki moderator abimiz söylemiş zaten en çok nasıl düşürülür.

Artı -1 Eksi
Hepinize teşekkür ederim, yakın zamanda SSD alacağım ama benim niyetim biraz HDD ile idare etmek o zaman kadar geçici bir çözüm bulmaktı yinede teşekkürler.
Windows + R -> Çalıştır -> services.msc -> Hızlı Getirme (SysMain olarak da gözükebilir) ve Windows Search hizmetlerine sağ tık -> Özellikler -> Devre dışı bırak. (Hizmetleri önce durdurun, sonra devre dışı bırakın.)

Bad sector konusunda zaten diğer üyeler açıklamaları yapmış, benim yaptığım öneri disk kullanımı azaltabilir sadece.
Teşekkür ederim, deneyeceğim.
Diski kullanan programlar neler ve o sektörlerin sayısı arttı mı?
Henüz tarama yapmadım ama artmış diye tahmin ediyorum, programlar çok değil 5-10 tane o da sistem programları.
Hocam lisansı internetten 20 liraya aldıysanız böyle olur, Microsoft lisansın sahte olduğunu anlar ve böyle yapar. 15 bad sector de az değil, verilerinizi yedekleyin bence.
Hocam lisansı internetten almadım, arkadaşımdan aldım. Orijinal OEM ve sadece ben kullanıyorum. Şu an bilgisayarım bir garip, sürekli hata veriyor. RAM aldım, gelince virüs taraması yapacağım.

Hepinize teşekkür ederim, yakın zamanda SSD alacağım ama benim niyetim biraz HDD ile idare etmek o zaman kadar geçici bir çözüm bulmaktı yine de teşekkürler.

Teşekkür ederim, deneyeceğim.

Henüz tarama yapmadım ama artmış diye tahmin ediyorum, programlar çok değil 5-10 tane o da sistem programları.

Hocam lisansı internetten almadım, arkadaşımdan aldım. Orijinal OEM ve sadece ben kullanıyorum. Şu an bilgisayarım bir garip, sürekli hata veriyor. RAM aldım, gelince virüs taraması yapacağım.

Windows Update diskinizi harcıyor olmasın?

Hocam lisansı internetten 20 liraya aldıysanız böyle olur, Microsoft lisansın sahte olduğunu anlar ve böyle yapar. 15 bad sector de az değil, verilerinizi yedekleyin bence.
Arkadaşın biri beni yanlış anlamış, bad sector hatasını sahte lisansa bağladığımı zannetmiş, bu adam ne diyor acaba demeden raporlamış. Raporlamadan önce iki defa düşünün be.

Adam söyledi ya Windows 8.1 build ... diye birşey yazıyor diye ben onu kastetmiştim, sahte lisans anahtarı tespit edildiği zaman arkaplanı siyah yapar, Windows 8.1'in sürümünü üste yazar ve Windows'u etkinleştir der.

Windows Search ve Sysmain (Hızlı Getirme) servislerini "services.msc" üzerinden devre dışı bırakın. Öncesinde durdurun. @AJFA yazmış zaten :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı