Dostlar herkese merhaba. Laptopumda çizim yapıyorum ve bu çizimler SATA SSD'me kayıtlı ve yakın zamanda M.2 SSD aldım. Windows'la beraber komple her şeyi M.2'ye taşımak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Benim için hiçbir şeyin kaybolmaması önemli.
Disk klonlamak biraz riskli bir iştir. Veri aktarımı sırasında meydana gelecek sorunlar her iki diskteki verinin çöp olmasına sebebiyet verebilir. Bu riski göz önünde bulundurup kabul ediyorsanız aşağıdaki rehberi izleyebilirsiniz.
Çizimlerinizi yedekleyin ve Windows'u yeniden kurun. Kurulum sırasında yeni aldığınız SSD'ye Windows'u yükleyin ve C'yi biçimlendirin. Sonra yeniden açtığınızda Çizimlerinizi yedeklediğiniz yerden alın ve yeniden yükleyin.
Disk klonlamak biraz riskli bir iştir. Veri aktarımı sırasında meydana gelecek sorunlar her iki diskteki verinin çöp olmasına sebebiyet verebilir. Bu riski göz önünde bulundurup kabul ediyorsanız aşağıdaki rehberi izleyebilirsiniz.
Sadece veri aktarımı yapılacaksa direkt olarak taşıyabilirsiniz. Veri aktarma yazılımları her zaman bir sorun verebilme potansiyeline sahiptir. Bunu düşünerek kullanmanızı öneririm.