Disk okuma hatası oluştu

Mehmet Can

Hectopat
Temiz kurulum ile Windows 8.1 yüklemeye çalışırken her şey normal ilerlerken Windows logosundan sonra sistem reset atıyor ve disk okuma hatası oluştu CTRL alt del yazısı çıkıyor. Yeniden başlatıp aynı adımları takip edince tekrar aynı sorun geliyor. SATA kablosunu değiştirdim portun yerini değiştirdim. HDD sağlam biliyorum. Neden bu hatayı alıyorum? Bilgisi olan yazabilir mi çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• 44115573-0D17-4C15-A17D-09CC6C8032AE.jpeg
    44115573-0D17-4C15-A17D-09CC6C8032AE.jpeg
    41,6 KB · Görüntüleme: 88
  • 515988CA-1FDE-4AD9-967F-E8B2604B7507.jpeg
    515988CA-1FDE-4AD9-967F-E8B2604B7507.jpeg
    125,8 KB · Görüntüleme: 81

Dosya Ekleri

• 0BF2422F-527A-4AB0-8A73-ABA727D3E326.jpeg
    0BF2422F-527A-4AB0-8A73-ABA727D3E326.jpeg
    113,2 KB · Görüntüleme: 100
  • AE6D4C2D-2D56-47A4-A6AE-16C93A0903AB.jpeg
    AE6D4C2D-2D56-47A4-A6AE-16C93A0903AB.jpeg
    152 KB · Görüntüleme: 97
O ne demek hocam ne anlamalıyım :) cidden kafayı yemek üzereyim format atamıyorum kurulum yapamıyorum kaldım böyle acil çözmem lazım bu işi.

BIOS ayarlarım bu şekilde. Daha önce bu ayarlarla format attım hep yanlış bir şey yoktur umarım?
Yazma korumalı yani. Diskin üzerine veri yazamazsınız read only olan disklerde. Diskpart ile bu read only olayını kaldırabiliyorduk. Bu arada S.M.A.R.T. ayarını açmanızı tavsiye ederim. Onun dışında sorun yok. Boot sıralamasında sadece Windows kuracağınız disk 1. sırada değil. Onu da boot menü de boot ediyorsunuz herhalde. Diskte hiç bir önemli veri yoksa Windows kurulum USB'sinden başlatın bilgisayarı. Komut istemini açın. Ve sırasıyla şu komutları yazıp tekrar kurulum yapmayı deneyin:
diskpart
list disk
sel disk ? ( ? Yazdığım yere Windows kuracağınız diskin numarasını girin. )
attributes disk clear readonly
Sel disk kısmında kesinlikle dikkatli olun.

Son düzenleme:
Yazma korumalı yani. Diskin üzerine veri yazamazsınız read only olan disklerde. Diskpart ile bu read only olayını kaldırabiliyorduk. Bu arada S.M.A.R.T. Ayarını açmanızı tavsiye ederim. Onun dışında sorun yok. Boot sıralamasında sadece Windows kuracağınız disk 1. sırada değil. Onu da boot menü de boot ediyorsunuz herhalde.

Bu diskte 8.1 kuruluydu sonra işim gereği XP kurmayı denedim diski biçimlendirdim ama tam kurulum ekranında bir hata aldım ve vazgeçtim kurmaktan. Sonra başka bir PC'den USB'ye 8.1 indirdim şu an aynı diske format atmak isteyince bu sorunu yaşıyorum. Smart ayarını nereden açıyorum hocam bu arada?

Bu diskte 8.1 kuruluydu sonra işim gereği XP kurmayı denedim diski biçimlendirdim ama tam kurulum ekranında bir hata aldım ve vazgeçtim kurmaktan. Sonra başka bir PC'den USB'ye 8.1 indirdim şu an aynı diske format atmak isteyince bu sorunu yaşıyorum. Smart ayarını nereden açıyorum hocam bu arada?
BIOS'dan açabilirsiniz.
1678358389612.png

Yazma korumalı yani. Diskin üzerine veri yazamazsınız read only olan disklerde. Diskpart ile bu read only olayını kaldırabiliyorduk. Bu arada S.M.A.R.T. Ayarını açmanızı tavsiye ederim. Onun dışında sorun yok. Boot sıralamasında sadece Windows kuracağınız disk 1. sırada değil. Onu da boot menü de boot ediyorsunuz herhalde. Diskte hiçbir önemli veri yoksa Windows kurulum USB'sinden başlatın bilgisayarı. Komut istemini açın. Ve sırasıyla şu komutları yazıp tekrar kurulum yapmayı deneyin:
diskpart
list disk
sel disk ? (? Yazdığım yere Windows kuracağınız diskin numarasını girin. )
attributes disk clear readonly
Sel disk kısmında kesinlikle dikkatli olun.

Hocam kusura bakma seni yoruyorum. Bu Windows logosu ekranında ya da BIOS ekranındayken mi komut istemini açacağım? Zaten başka bir ekrana ulaşamıyorum ve komut istemini nasıl açacağım klavyede hangi kısayollar ile açılıyordu?

Hocam kusura bakma seni yoruyorum. Bu Windows logosu ekranında ya da BIOS ekranındayken mi komut istemini açacağım? Zaten başka bir ekrana ulaşamıyorum ve komut istemini nasıl açacağım klavyede hangi kısayollar ile açılıyordu?
Hocam Windows kurulumundan sonra değil, bu ekrandayken komut istemini açacaksınız.
1678359065617.png

Shift + F10 Olması lazım. Olmazsa Shift + F2 deneyin.

Hocam Windows kurulumundan sonra değil, bu ekrandayken komut istemini açacaksınız. Eki Görüntüle 1695435
Shift + F10 olması lazım. Olmazsa Shift + F2 deneyin.

Sorun bu zaten bu ekran gelmiyor bu ekrandan bir önceki ekran olan Windows logosu ekranından sonra reset atıyor ve disk okuma hatası oluştu CTRL alt del yazıyor sadece. Sizin attığınız ekrana gelsem sorun yok zaten.

Peki bu sorun sizce tamamen hard diskten mi kaynaklanıyor. Eğer anakartta veya RAM'lerde de bir sorun olma ihtimali yoksa bu hata için yeni bir HDD alacağım.

Sorun bu zaten bu ekran gelmiyor bu ekrandan bir önceki ekran olan Windows logosu ekranından sonra reset atıyor ve disk okuma hatası oluştu CTRL alt del yazıyor sadece. Sizin attığınız ekrana gelsem sorun yok zaten.

Peki bu sorun sizce tamamen hard diskten mi kaynaklanıyor. Eğer anakartta veya RAM'lerde de bir sorun olma ihtimali yoksa bu hata için yeni bir HDD alacağım.
Sorun USB'de olabilir belki. Farklı USB ile deneyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı