Çözüldü Disk okuma hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet Yorulmaz

Hectopat
Katılım
21 Aralık 2020
Mesajlar
119
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler Technopat ailesi. Bilgisayardan garip bir ses çıkıyor bir anda ve anladığım kadarıyla diskimde problem var. Torrentten oyun indirirken o da durmuş. Hata: Aygıt hazır değil (read from disk) yazıyor. Diskte olan oyunları da açmıyor. Pek fazla anlamadığım için sizin değerli yorumlarınıza bırakıyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle ekran fotoğrafı aldım indirdiğim gibi açtım ve bu tablo çıktı karşıma
Anladığım kadarıyla diskin içerisinde herhangi bir problem yok ama Kasanın içerisinde kablo temasıyla ilgili herhangi bir sorun olabilirmi diye aklıma geldi çok bilmişlik yapmakta istemem ama düşüncem doğrumu bilemedim ?
 

Dosya Ekleri

  • Desktop Screenshot 2021.04.18 - 13.36.37.11.png
    Desktop Screenshot 2021.04.18 - 13.36.37.11.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
Burada diskin durumu iyi gözüküyor ama Barracuda disklerin durumu iyi gözükse bile ölmüş oluyor. Şimdi HD Tune programını indirip error scan sekmesinden yüzey taraması yapmanızı isteyeceğim. Kırmızı bloklar çıkarsa taramayı bitirip diski garantiye gönderirsiniz.
 
Anladığım kadarıyla diskin içerisinde herhangi bir problem yok ama Kasanın içerisinde kablo temasıyla ilgili herhangi bir sorun olabilir mi diye aklıma geldi. Çok bilmişlik yapmakta istemem ama düşüncem doğrumu bilemedim?
Diskin kablolarını kontrol edebilirsiniz ama Seagate'in Barracuda disklerinin genel bir sorunu bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı